2016-02-06

Kasich vinner i längden

Jag har varit rätt trött på John Kasich i debatterna. Först var han arga gubben, sen bara babblig. Men han vann verkligen över mig på en townhall här i New Hampshire.


Trots det kraftiga snöfallet lyckades både vi (Johan Ingerö och jag) och ett 70-tal andra ta oss till en country club där John Kasichs stora kampanjbuss stod parkerad utanför.


Kasich inledning var precis som i debatterna. Massvis med ord utan röd tråd. Efter hans korta stump speech, eller vad man nu ska kalla det, så började han ta frågor från publiken och blev gradvis mycket bättre. Han skojade med några ungar om att de hellre ville vara ute och leka i snön (vilket stämde), svarade insatt på alla frågor, skojade friskt om han skulle slåss med en man i publiken och när han utbrister "I'll go for your knees" garvade både jag och publiken friskt.


Visserligen har jag även tidigare ansett att han kvalifikationer att bli president, med djup och bred erfarenhet, men nu såg jag också vilken skön snubbe han är. Han påminner lite om Joe Biden, det bubblar spontana saker ur honom hela tiden. Till skillnad från Biden verkar han inte alls vara lika gaffe-frekvent.

Det här är en anledning till varför jag älskar att åka till New Hampshire under primärval. Man får en så mycket bättre bild av kandidaterna. Hur de uppfattas i tv är naturligtvis oerhört viktigt, eftersom de flesta väljarna bara ser dem där, men det är bra att få se en annan sida också.


Tack vare 98 town halls ligger Kasich rätt bra till i New Hampshire, med runt 11% i mätningarna. Det lär dock inte räcka långt. Han måste prestera mycket bättre än så och det är oklart att till och med en vinst skulle ge honom en bra chans att vinna nomineringen. Hur som helst så hoppas jag på en bra placering för honom, det förtjänar en seriös kandidat som Kasich.

Inga kommentarer: