2014-11-12

Ditt och datt

Vad händer over there? Några korta punkter om läget.

Nu när mellanårsvalet är över riktas blicken mot presidentvalet. Att lansera en bok med tillhörande bokturné (med stopp i Iowa, New Hampshire, South Carolina, osv) är ett av standardknepen för att få kampanja utan att lansera kampanjen. Jag låter er dra era egna slutsatser om Marco Rubios bok som lanseras i januari.


Att ge sig på Hillary Clinton är också något de potentiella republikanska kandidaterna ägnar sig åt. Rand Paul har gjort det flitigt i valrörelsen och inte minst efter valet. Scott Walker är en annan, som menar att hon har ett gammalt, trött synsätt på hur man regerar.

Svenskättade senatorn, Johnny Isakson, ställer upp för omval till senaten 2016.

The Fix utser Cory Gardner, senatskandidat i Colorado, till årets bästa kandidat. Bruce Braley, senatskandidat i Iowa, blev årets sämsta.

Om Barack Obama lyckas ro frihandelsavtalet med EU, TTIP, och med Asien, TPP i land, så kommer han gå till historien som en stor frihandelspresident. Ett steg på vägen är ett mindre frihandelsavtal med Kina, som presenterades igår.

Rand Paul verkar vara den presidentkandidat på republikanska sidan som är bäst förberedd. Politico skriver om hans plan, där det ingår att tämligen snart deklarera att han ställer upp för omval till senaten 2016 och framåt april lansera presidentkampanjen. Rand Pauls kampanj kommer vara mycket mer intressant att följa än Ron Pauls.


När jag besökte Jimmy Carters presidentbibliotek i Atlanta, Georgia, köpte jag hans biografi om åren i Vita huset. Politico listar fem presidentböcker som är läsvärda.

Inga kommentarer: