2013-05-13

Boktips: Chris Christie - The Inside Story of His Rise to Power

På fackboksbloggen DeLibris recenserar jag Bob Ingle och Michael Symons bok om Chris Christie.


En riktigt bra bok som redogör för hans bakgrund, som jag tror få känner till. Många känner till Chris Christie från YouTube-klipp där han säger åt folk innan orkanen Irene att "get the hell off the beach!" och andra färgstarka yttringar.

Dessa klipp och hans kompromisslösa inställning till fackföreningarna gjorde honom populär i republikanska kretsar runt om i USA. På senare tid har de fått se den Christie som beskrivs i boken. Av en ganska mitteninriktad politiker. Visserligen kompromisslös, rolig och tuff, men också pragmatisk och resultatinriktad. När han satte New Jersey-borna före partipolitiken och berömde president Obamas hantering av orkanen Sandy blev han omåttligt populär i New Jersey, men det började grymtas runt om i landet.

Boken slutar i början av 2012 så detta finns inte med, men den ger som sagt en bra beskrivning av hans väg fram till guvernörsposten och han sätt att använda den.

Läs gärna hela recensionen på DeLibris.se där jag beskriver just lite av hans bakgrund. Och här är Get the hell off the beach-klippet: