2013-01-21

Obama svär eden, för fjärde gången

När Barack Obama idag svär presidenteden så är det inte andra gången han gör det, det är fjärde, trots att han bara svärs in för sin andra period. Hur kommer det sig?

Jo, det är så att när Obama svors in för fyra år sedan så sa chefdomaren i Högsta domstolen, John Roberts, fel när han läste upp texten som Obama upprepade. För att vara på den säkra sidan upprepades därför proceduren lite senare i Vita huset.

Dessutom svor ju Obama eden för sin andra period redan igår, eftersom en president enligt konstitutionen ska börja sin period den 20 januari. Men då detta var en söndag hålls den publika ceremonin idag, och Obama svärs då in igen.

Alltså, fyra gånger.

Han ska hålla tal också (vilket i alla fall bara är hans andra installationstal). Här har ni en fin liten bild (från TheFix) över tidigare presidenttal, hur långa de varit, hur det gått för presidenterna, och så vidare.

Klicka för större bild.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Ska vi gissa att Barack Hussein "The long-legged mack daddy" Obama svor eden på Koranen de andra och tredje gångerna? Vad tror du, Mathias?

Mathias Sundin sa...

Nä, varför ska vi gissa på det när vi vet att han är kristen och dessutom vilka biblar han svor eden på?

Anonym sa...

Därför att Obama inte har presenterat något trovärdigt bevis på att han verkligen är kristen. Har du kanske sett hans dopbevis?

Mathias Sundin sa...

LOL. Har du något bevis för att du inte mördade Palme? Kan du BEVISA att du inte var där?

Sluta tramsa.

Anonym sa...

Ha, ha, ha! Det var det mest patetiska försök jag sett på länge att undvika en obehaglig fråga. Obama har inget dopbevis eftersom han inte är kristen. Han har inget giltigt bevis ens för sin påstådda religionstillhörighet, lika lite som han har giltiga bevis för sitt ursprung och sin identitet. Det enda giltiga bevis jag har sett angående Obama är hans skolgångsregistrering från Indonesien där han antecknades som varande muslim. Är du verkligen riksdagsman, Mathias, eller är du bara en skojare?

Mathias Sundin sa...

Ja, det var ett patetiskt försök eftersom det är extremt patetiskt att Obama ska bevisa att han är kristen. Man behöver inte bevisa saker bara för att några dårar påstår något. Du behöver inte bevisa att du inte mördade Palme, Obama behöver inte bevisa att han är kristen.

Somna om nu.

Anonym sa...

Menar du alltså att det räcker för världens mäktigaste president att säga något för att du ska tro hans ord? Gick inte du i en svensk skola som skulle fostra dig till kritiskt ifrågasättande?

Mathias Sundin sa...

Om det fanns något som antyder att han ljuger så ska man inte lita bara på ordet. Men eftersom det inte finns någon anledning att tvivla på det (och vad skulle det spela för roll om han var muslim?) så ska man tro på hans ord. Och det räcker faktiskt ha bara en nypa sunt förnuft för att se och förstå att han är kristen.

Anonym sa...

Obama har ju ljugit och bluffat om avgörande saker i sitt liv, då finns det stor anledning att ifrågasätta det han säger om sin eventuella religion.

"Men eftersom det inte finns någon anledning att tvivla på det [...]"

Det är ju precis just vad det gör. När en notorisk lögnare säger att han är kristen och samtidigt inte har presenterat t.ex. sitt dopbevis och när hans tidigare pastor, Jeremiah Wright, aldrig övertygades om att Obama blev kristen under en nästan 20 år lång period i församlingen då finns det all anledning att titta lite närmare på vad som är sant beträffande Barack Obama.

"[...] och vad skulle det spela för roll om han var muslim?"

Ja, då har han ju ljugit om sin religionstillhörighet också. Det skulle bli en jätteskandal världen över om massmedia skulle släppa den nyheten.

"Och det räcker faktiskt ha bara en nypa sunt förnuft för att se och förstå att han är kristen."

Varför skulle det sunda förnuftet lita på en lögnare?