2012-11-02

Tre endorsements

Igår kom tre intressanta endorsements, ett för Barack Obama, ett för Mitt Romney och ett som sågade båda kandidaterna, men valde "the devil we know."

Stödet till Barack Obama kom från New Yorks borgmästare Michael Bloomberg, som både varit demokrat och republikan, och nu, sedan fem år tillbaka, är independent. Han använde skickligt sitt endorsement för att sätta fokus på klimatfrågan och kopplade just den till orkanen Sandy.

Ur ett svenskt perspektiv är det fascinerande att se hur liten (ingen) roll klimatfrågan spelar i valet. Inte från någon sida.

Stödet till Mitt Romney kommer från David Frum, republikan sedan urminnes tider, men en av de mest kritiska mot dagens republikaner. Han är missnöjd med Obama, är inte alls säker att Romney klarar att hålla avståndet till Tea Party-rörelsen men tror att han kan kommer bli en ansvarsfull och seriös president.

Sågningen av båda, som ändå resulterar i att Obama borde bli omvald, står The Economist för, som även stödde Obama för fyra år sedan. Underrubriken på artikeln sammanfattar deras ställningstagande:
"America could do better than Barack Obama; sadly, Mitt Romney does not fit the bill"

Inga kommentarer: