2012-11-02

Ditt och datt

Richard Mourdock (R) seglade mot en säker vinst i senatsvalet i Indiana, tills han också började prata om våldtäkt och abort. I en ny mätning leder hans demokratiske motståndare med 11% och republikanerna tvingas nu spendera stora pengar för att rädda honom.

NY Times beskriver i en fascinerande artikel Romney-kampanjens advance teams arbete, de som sätter upp scenerna och planerar event och kampanjrallys. Exempelvis tog de ett foto varje kvart dagen innan, för att tajma exakt rätt ljus när Romney stod i talarstolen dagen därpå.

Mitt Romney kommer idag i Wisconsin börja med sitt "closing argument" för väljarna. Han kommer sedan under eftermiddagen på ett konvent-liknande event i Ohio sparka igång slutspurten. 100 republikanska makthavare och profiler deltar och ger sig sedan ut i de battlegroundstaterna och kampanjarna.

Som jag rapporterat tidigare satsar republikanerna nu pengar i Michigan, Minnesota, Pennsylvania och New Mexico. Kampanjandet där har dock varit sparsamt, men nu lägger Romney in ett besök i Pennsylvania och Ryan ett i Minnesota.

I huvudsak har rapporteringen i media varit negativ för båda kandidaterna under senaste månaden, men mest negativ för Romney. Tittar vi lite mer noga så kan vi se att huvuddelen av det negativa kom för Romney i slutet av september, då bland annat hans 47% rapporterades. Efter debatten har Obama fått netto fler negativa nyheter än Romney.

Inga kommentarer: