2012-09-05

Michelle påminde om vem Barack är

Introducerades av mamma som hade alla sina barn i militären. Det var också vad Michelle Obama inledde med, militärfamiljerna. De inspirerar mig varje dag, sa hon.


När vi klev in i Vita huset, oroade jag mig hur det skulle påverka våra barn. Sen beskrev hon hur vanligt deras liv hade varit innan presidentskapet. Hur en dejt-kväll med Barack innehöll middag eller bio, inte både och eftersom hon var utarbetad och inte orkade båda. Hon berättade om den rostiga bilen Barack hade hämtat henne i, när de började dejta.

Det som förenade dem var deras uppväxt och de värderingar de fick från sina föräldrar. Trots alla svårigheter kämpade våra föräldrar för oss. Gick till jobbet varje dag, för att ha råd att betala vår utbildning.

Sedan beskrev hon Baracks mycket välkända bakgrund, vilket jag fann intressant. Ett tydligt syfte med talet var att påminna väljarna, och förmodligen framförallt de som kämpade för Obama för fyra år sedan, om vem han är. De behöver påminnas om vem de valde för fyra år sedan. Budskapet var extremt tydligt: Vi förstår er!

I Vita huset har Barack testats på ett sätt jag aldrig hade kunnat föreställa mig, sa hon. Men han har inte förändrats. Att bli president förändrar vem du är, det avslöjar vem du är, sa Michelle Obama i ett av hennes tal mest effektiva delar.

Hon påminde sedan om vad han genomfört under de fyra första åren, inte för att det var politiskt smart, utan för att det var rätt. Att han kämpar för den amerikanska drömmen, och han förstår den, eftersom han levt den. När han passerade genom den dörren har han inte slagit dörren i ansiktet på de som kommer efter honom, utan jobbar för att de också ska komma igenom den.

Michelle Obama berättade hur han satt böjd över breven på väljarna, sent på kvällarna. Hur det var detta som drev honom varje dag.

Till sist uppmanade hon alla att göra sin insats. Alla andra generationer före oss har gått igenom svårigheter, men trots det uppnått fantastiska saker. Det är vår uppgift att göra samma sak för våra barn, och när hon sa det sprack nästan rösten.

Övriga familjen kollar mammas tal
Det var ett bra tal, och Michelle Obama går genom rutan. Jag tror hon injicerade de egna med rejält mycket energi. Talet var i huvudsak riktat till dessa väljare och kampanjarbetare. Allt hon berättade om Barack är mycket, mycket välkänt, men hon ville ändå påminna dem om vem de kämpade för, för fyra år sedan, och att han fortfarande är kvar. Jag kan tänka mig att flera personer, som för fyra år sedan jobbade för Obama men nu inte gjort något än i kampanjen, reste sig upp ur soffan, loggade in på MyBarackObama.com och signade upp igen.

Hon var också noga med att framhålla hur vanliga famljen Obama hade varit. Kontrasten mot Romneys behövde hon inte nämna.

Bill Clinton, som talar nästa kväll på konventet, och såklart Barack Obama, klarar sig inte med att bara upprepa det som sades från 2008, men någon var tvungen att ruska om väljarna och friska upp deras minne. Michelle Obama gjorde det strålande.


3 kommentarer:

Anonym sa...

Talet var kanske bra retoriskt men så har det säkert slipats på av 10-tals experter i veckor. Har just läst en bok om Kennedy-familjen och redan då var staben för varje seriös presidentkandidat 100-tals.
Mot den bakgrunden så är det hela inget som man direkt imponeras av.
M Obama har gått på Princeton och tog sin examen från Harvard Law School. Ingen ABF-kurs. Så hon är ingen fattig flicka från landsbygden som vallade bufflar på slätten...

yanmaneee sa...

longchamp bags
jordan shoes
yeezys
off white shoes
canada goose outlet
longchamp
adidas yeezy
kenzo clothing
yeezy sneakers
100% real jordans for cheap

mestere sa...

about his high quality designer replica browse around this site replica bags from china see this page gucci replica