2012-07-12

Mest negativt i tevereklamen

Senaste veckan lades kampanjer, partier och super-PACs ner 12,2 miljoner dollar på tevereklam. 5% av den var positiv, 95% negativ. Här är en liten koll på hur satsningarna på tevereklam sett ut de senaste veckorna.

Barack Obamas kampanj drog i huvudsak igång sin närvaro på teve den andra veckan i maj, med ett köp på 3,7 miljoner dollar och har legat över den nivån sedan dess.

De inledde positivt, 83% första veckan, 99% andra veckan, 96% tredje och 99% fjärde veckan. Från juni har de i huvudsak växlat över till attacker på Romney. 73% negativt första veckan i juni, 73% negativt även andra veckan, 71% tredje veckan och 78% fjärde veckan, vilket också var deras största köp på 9,4 miljoner dollar.

Första veckan i juli blev de mer negativa än någonsin tidigare, 91% av reklamen var attacker på Romney.

Här är Obama-kampanjens senaste, där de menar att Romney skulle höja skatterna för 18 miljoner familjer.Mitt Romneys kampanj har haft konstant närvaro på teve sedan mitten av maj (bortsett från all reklam under primärvalet), men med mindre köp än Obama. Tredje veckan i maj köpte de reklam för 1,4 miljoner dollar (Obama 4,8 miljoner). Den var 100% negativ. Fjärde veckan i maj var lite mindre negativ, 69%, första veckan i juni nästan helt positiv, 1% negativ, andra veckan i juni 30% negativ, tredje 96% och fjärde 90% negativ.

Första veckan i juli, som är deras största köp på 3,1 miljoner dollar, var 94% negativ.

Super-PACsen har, som ryktet säger, varit de mest negativa. Republikanska American Crossroads och Americans for Prosperity har varit 100% negativa, precis som super-PACen som stödjer Obama, Priorities USA. Super-PACen som stödjer Romney körde en del positiva ads i maj, men blev 100% negativa i slutet av juni och början av juli.

Romneys senaste reklamfilm är ett försvar mot attackerna från Obama, där han bland annat drar in Hillary Clinton.
Allt material till ovanstående sammanställning har jag hittat på Washington Posts utmärkta sida: Mad Money.

Inga kommentarer: