2012-02-29

He's baaack


Mitt Romney tog två tunga segrar i Arizona och Michigan. Det var nödvändigt för honom för att återta kontrollen över nomineringsstriden.

När detta skrivs - halv fem på morgonen - är det klart att Romney kommer vinna Arizona överlägset och få flest väljare i Michigan. Som jag berättat tidigare är Arizona en winner takes all och det ger Romney alla 29 delegater.

I Michigan däremot handlar det om att vinna de 14 kongressdistrikten. Romney vinner troligen en majoritet av dessa samt alltså de två delegater som går till den som vinner det totala antalet röster. Men alla 30 delegater kommer inte gå till honom.

Hur som helst är den tunga segrar för Romney över Rick Santorum. Efter Santorums segrar i Minnesota, Colorado och Missouri har han haft momentum. Det har brutits i opinionsmätningarna efter debatten den 22 februari och har nu resulterat i att han inte lyckades vinna i vare sig Arizona eller Michigan.

Förutom att addera ytterligare delegater till Romneys redan tydliga delegatledning så ger det honom den skjuts han behöver inför supertisdagen den 6 mars.

I dag (onsdag) åker Mitt Romney till Ohio, som kommer fördela sina 66 delegater på ett liknande sätt som Michigan, tre och tre. Rick Santorum beger sig till Tennesse, med 55 delegater. Newt Gingrich håller sig i morgon i hemmastaten Georgia, supertisdagens största delstat med 67 delegater.


3 kommentarer:

benke sa...

Faktum är att jag gillar Santorum mer, men tror att Romney har större chans att slå Obama. Och det är det största målet. Så därför hoppas jag på Romney.

Mathias Sundin sa...

Vad gillar du med Santorum?

jasonbob sa...

supreme outlet
curry shoes
ggdb
kobe byrant shoes
balenciaga
supreme clothing
yeezy
air jordan
chrome hearts online store
birkin bag