2012-02-23

En debatt i mängden


Jag vet inte det var därför att debattörerna fick sitta ner för första gången i en debatt, men det var hur som helst inte någon lysande insats från någon av de inblandade. Den innehöll inte några minnesvärda ögonblick, men nog kan den ha påverkat nomineringsstriden en del.

Här är mina omdömen:

Rick Santorum

Den första frågan gick till Santorum och han var i egenskap av ny ledare i de nationella undersökningarna central i debatten. Han fick försvara earmarks, No Child Left Behind och stödet till Arlen Specter, som senare bytte från republikerna till demokraterna. Vid varje tillfälle lät han som en "DC insider" och de väljare som projicerat den mentala bilden av honom som en "true conservative" är nog inte helt nöjda. Republikanska väljare vara ute efter någon extremt principfast som inte satt politik över övertygelse. För dessa väljare blev det klart att Rick Santorum inte är den kandidaten, heller.

Ingen dålig insats, men debatten kan inte ha hjälpt honom.

Mitt Romney

En stabil insats i mängden. Inga avgörande misstag, inga homeruns. Han fick fram en del kritik mot Rick Santorum. Finns helt enkelt inte så mycket att skriva om hans insats. Den skadade honom sannolikt inte, men inte heller hjälpte den i någon större utsträckning.

Newt Gingrich

Han var glad och trevlig, och beskrev sig själv som cheerful. Inga homeruns som han levererat då och då i debatterna och trots att, eller på grund av, han satt precis bredvid moderatorn John King så bråkade han inte mycket med honom.

Hans insats gör nog att han inte helt kan avskrivas, men svårt att se att den skulle innebära någon stark debatt.

Ron Paul

Inget nytt under solen. Även han stod för en insats i mängden.

Som ni ser var det inte tidernas mest spännande debatt. Den kan ha justerat racet att bli mer negativt för Rick Santorum, vilket såklart är bra för de övriga, men den kan lika gärna inte ha påverkat något alls.


Inga kommentarer: