2012-01-11

Valdag i New Hampshire


Dagen började tidigt med frukost på en härligt genuin diner i Peterborough. 

Det var Sveriges Radio, i form av USA-korrarna Ginna Lindberg och Sten Sjöström, som hade bjudit in mig, Elisabeth Langby, lokalbo och kampanjarbetare för Huntsman, och Mikael Törnwall, reporter på Dagens Industri för att prata primärval

Inslaget sändes i Studio Ett och ni hittar det här.

Sedan hämtade jag Göran Pettersson och Gustav Blix på deras hotell. Vi drog in till Manchester och satte oss på en sportbar för att käka lunch. När ambassadör Hafström var här pratade vi om Morning Joe - ett morgonprogram på MSNBC - och att den ena programledaren, Mika Brezinzski, är syster till USA:s nya Sverige-ambassadör. Hafström berättade då att hon, och programmet tror jag, kommer till Sverige.

Vem står inte helt plötsligt bakom oss? Joe Scarborough och Mika Brezinzski. Vi presenterades oss såklart som svenskar vilket hon blev jätteglad över och också berättade att hon kommer till Sverige.


Vi hann också med ett besök på Jon Huntsmans nationella kampanj-HQ. Det syns att det inte är någon stor kampanj.
Till sist knallade vi ner till en vallokal. På vägen dit stannade vi till på Radission, där vi hittade lokalen Newt Gingrich ska hålla valvaka i.

New Newt.

Allt såg ut att går bra till i vallokalen, kan jag meddela... =)Göran och Gustav drog till Huntsmans valvaka, medan jag plikttroget åkte tillbaka till hotellet för att kunna skriva det här.


Men Ron Paul har valvaka bredvid mitt hotell, så det blir nog livat här också.

Jag har också skrivit en artikel till Newsmill, med en New Hampshire-varning utfärdad till Mitt Romney.