2012-01-11

Ron Pauls valvaka

Ron Pauls valvaka råkade vara i en byggnad precis bredvid mitt hotell, så jag bytte från mysbyxor till jeans och knallade ner.

Mycket folk, såklart, men den riktiga feststämningen infann sig inte. Delvis för att New Hampshire bara är nummer två av många delstater. Delvis för att de inte vann. Jag känner till fenomenet. Att man som kampanjarbetare övertygar sig själva och varandra om att det kan ska gå ännu bättre än det rent realistiskt kan göra.

För Paul-kampanjen borde vara oerhört nöjd. För fyra år sedan fick Paul 7,8% i New Hampshire. I mätningarna inför valdagen snittade på strax under 18%. Nu ser de ut att ta hem 24% av rösterna. Det är oerhört imponerande.


På väg tillbaka till hotellrummet stötte jag på Ron Pauls livvakter, en dörr från mitt hotellrum. Jag antar att Ron Paul bor där i natt. Eller i alla fall vilar där en stund. Jag hoppas att de inte använt Google Translate och läst vad jag skrev om hans säkerhetsdetalj för ett par dagar sedan.

1 kommentar:

Ronie Berggren sa...

Du rapporterar otroligt bra om denna process. Keep it up :)