2012-01-07

Stor ledning för Romney

Mitt Romney har lett med över 20 procent så gott som hela förra året i New Hampshire. Men i South Carolina har det varit tuffare. 

Först tog Rick Perry ledningen, sedan Herman Cain och så till sist Newt Gingrich. Efter segern i Iowa är nu åter Romney i ledningen. I två nya mätningar ligger han på 27 respektive 37 procent.

I New Hampshire ligger han över 40 procent i de tre mätningar som är gjorda efter Iowa-segern. Den 10 januari kommer fokus vara på om han klarar att nå upp till förväntningarna och vem som kommer tvåa.

Andraplatsen innehavs just nu av Ron Paul som snittar på 20 procent. Den som i första hand troligen kommer att utmana honom är Iowa-tvåan Rick Santorum. Den kandidat som just nu har starkast positiva utveckling, efter andraplatsen som ju egentligen var en delad seger (förlust med åtta röster). I New Hampshire har han hoppat från 3 procent till ett snitt på 11 procent.

I South Carolina går han ännu bättre. Hos Rasmussen ligger han bara 3 procent efter Romney med 24 procent. Hos CNN är han längre efter, men ändå tvåa med 19 procent.

Newt Gingrich faller överlag. I New Hampshire harvar Jon Huntsman, som hoppas på att göra en Santorum, runt 10 procent och verkar inte ta fart. Rick Perry är nere på 1 procent i New Hampshire, och verkar inte alls kampanja här. I South Carolina, där han håller till, ser det inte så värst mycket bättre ut, runt 5 procent. Den södra delstaten verkar inte heller vara Ron Paul-land, han ligger runt 10 procent där.

Det har varit en rolig dag här i New Hampshire. Newt Gingrich, Ron Paul och till sist Mitt Romney. Jag återkommer med utförligare inlägg om alla.


Inga kommentarer: