2012-01-31

Money, money, money

I dag är sista dag att rapportera till myndigheterna om kampanjernas fundraising. Så vi har fått en bild av hur deras finanser ser ut, både de som är kvar och de som har slutat.

Newt Gingrich drog in fem miljoner dollar i januari. Under sista kvartalet förra året fick hans kampanj in 10 miljoner, lite mer än vad som tidigare har rapporterats. Vid nyår hade kampanjen en skuld på lite drygt en miljon dollar.

Sedan tidigare vet vi att Mitt Romney fick in 24 miljoner sista kvartalet och hade vid nyår 19 miljoner i kassakistan. Ännu har vi inte fått se siffrorna för januari.

Rick Santorum fick in 4,2 miljoner i januari och även han hade drygt en miljon i kassakistan. Hur hans sista kvartal 2011 såg ut vet vi inte ännu.

Under Rick Perrys sista kvartal förra året minskade intäkterna rejält från det föregående kvartalet. Han inledde med starka 17 miljoner och avslutade med svaga 3 miljoner. Enligt TheFix satsade han över 1000 dollar per röst han fick.

Michele Bachmann fick bara in 1,7 miljoner sista kvartalet och hade skulder på över en miljon vid nyår.

Som flera har trott var det Jon Huntsmans pappa, med samma namn, som gav en stor del av pengarna till den super-PAC som stödde sonens presidentkampanj. Pappa Huntsman bidrog med 1,9 miljoner av de totalt 2,7 miljoner PAC:en fick in.

En annan super-PAC är programledaren och komikern Stephen Colberts, Making a Better Tomorrow, Tomorrow. Den drog in över en miljon dollar! Bland de som gav pengar finns "Josh Lyman", Bradley Whitford.

En som får hjälp att betala av sin kampanjs skulder är Tim Pawlenty. Hela Romney-familjen och flera personer från Bain Capital har gett maxbeloppet 2500 dollar till hans kampanj, efter att han slutat (såklart).

Överlägsen dem alla är Barack Obamas kampanj. Under sista kvartalet drog de in 40 miljoner dollar och hade vid nyår 82 miljoner i kassakistan.


Inga kommentarer: