2012-01-31

It ain't over until Mitt Romney sings

Och Mitt Romney sjöng igår.När vi tittar tillbaka på den republikanska nomineringsstriden kommer vi förmodligen säga att det var i Florida Mitt Romney avgjorde (trots sången, och inte på grund av).

Som jag påpekat tidigare har denna omgång varit den mest ryckiga i partiets historia. Aldrig har så många olika kandidater lett i de nationella undersökningarna. Och även efter att vi trodde att det hade stabiliserat sig, efter New Hampshire, och Romney tämligen enkelt skulle ta hem det har det skiftat igen. Det gör att vi får lyfta ett varningens finger. Men med det sagt så avgörs det troligen i kväll. Eller rättare sagt avgjordes det i debatterna förra veckan, när Gingrich inte klarade av fler homeruns.

Romney leder nu med tvåsiffrigt i de flesta mätningar - även om ett par sena visar på mindre ledning - och det är inte omöjligt, om än inte så troligt, att han når 50%.

Andraplatsen ser i alla fall stabil ut för Newt Gingrich. Både Ron Paul och Rick Santorum har gett upp Florida och satsar på de delstater som följer efter. Santorum fick avbryta kampanjen under helgen, efter att hans dotter blivit sjuk. Hon är bättre nu och han är igång igen och kampanjar i Colorado, där också Paul befinner sig.

Klockan 02 svensk tid stänger vallokalerna och jag tänker följa rösträknandet på CNN. Häng gärna med på Twitter: @MathiasSundin och #ampol.


Inga kommentarer: