2011-12-15

Newt pyser, kan han vända i natt?

Stödet för Newt Gingrich pyser långsamt ur ballongen. Därför står mycket på spel för honom i nattens debatt. Det är den sista debatten innan Iowa (som han sannolikt måste vinna om han ska ha någon chans), den sänds i Fox News (fullt med republikanska tittare) och den kommer troligen vara den med hittills störst publik (över sju miljoner).

I Gallups dagliga undersökning är Gingrich nu nere i 29%. Han var för bara några dagar sedan uppe i 37%. Mitt Romney har samtidigt knaprat in något, han finns på 24% nu. Dessutom presenterade Rasmussen en undersökning för Iowa där Romney är i ledningen med 23% mot Gingrichs 20%.

Det är inte konstigt. Gingrich har mycket baggage och de andra kandidaterna, främst Romney, har pucklat på rejält senaste tiden. Rimligen kommer de fortsätta i kvällens debatt.

Om Gingrich-ballongen snabbt skulle pysa ur de kommande dagarna kan vi mycket väl se ytterligare en ny kandidat (eller nygammal) poppa upp. Ni vet vem jag har pekat på - Rick Santorum.

Debatten verkar gå att se live på FoxNews.com. I morgon kan ni läsa mitt omdöme här på bloggen. Och dessutom kan ni höra mig kommentera i SR:s Alltid Nyheter runt kl 08.30 i morgon.

1 kommentar:

Gustav Lundblad sa...

Ja, det verkar som att han tappar över hela linjen men man ska inte heller glömma att han fick 40% i en nationell mätning så sent som igår. Ska bli intressant att se hur han agerar under press efter Romneys attacker under hela veckan.