2011-12-29

Ditt och datt

En av Michele Bachmanns ordförande för kampanjen i Iowa hoppade igår över till Ron Pauls kampanj. Bachmanns kampanj sparar inte på krutet i attacken mot honom och påstår att han fått pengar från Paul-kampanjen för att gå över.

Rick Perry modifierar åsikten om abort. Tidigare har han tyckt att det ska vara tillåtet i fall av incest och våldtäkt, det tycker han inte längre. Bara om moderns liv kan vara i fara.

Newt Gingrichs kampanj har fått in nio miljoner dollar hittills det fjärde kvartalet. Det är klart mer än andra och tredje kvartalet, då han fick in en respektive två miljoner. Skulden på drygt en miljon dollar kvarstår.

Arlen Specter, långtida tidigare senator för både republikanerna och demokraterna i Pennsylvania, har testat på stå upp-komik. "Jag har sysslat med komedi i trettio år", sa han. "Skillnanden var att vi hade bekvämare stolar." Philly Enquirer har en video med hans framträdande.

Newt Gingrich hävdar att han aldrig har lobbat för någon, inte ens när han jobbade åt Fannie & Freddie. Nu berättar två kongressledamöter att han ringt dem och uppmanat dem att rösta för en förändring i Medicare.

Undrar ni varför Iowa röstar först? Och hur ett caucus går till? Washington Post förklarar.

Super-PAC:en Restore Our Future, som leds av tidigare medarbetare till Mitt Romney, har haft stor del i att Newt Gingrichs siffror dykt i Iowa. De har under veckor bombarderat väljarna med teve-reklam som attackerar den tidigare talmannen. Nu meddelar de att de köpt ytterligare reklamtid i South Carolina och Florida. Måltavlorna är Newt Gingrich och Rick Perry och börjas sändas 2 januari. Restore Our Future har därmed köpt reklamtid i de två delstaterna för en miljon dollar.

Des Moines Register har analyserat kandidaternas stil när de träffar väljarna. Det har resulterat i en tio minuters intressant video.


Inga kommentarer: