2011-12-04

Cain ger upp - mer flyt för Gingrich

Herman Cain har till slut kastat in handdukenJag har tappat räkningen, men jag tror den var den femte kvinnan som fällde honom. Hon som menade att de hade haft ett tretton år långt sexuellt förhållande. Cain förnekade, som vanligt. Det fortsatte han att göra samtidigt som han ställde in resten av kampanjen, men menade att priset för hans familj var alltför högt.

Jag kommer sakna Cain i debatterna. Inte för hans politiska budskap egentligen, utan för hans karisma och underbart roliga retorik. Nu får vi stå ut med att höra allt mer av Newt Gingrich istället...

Den uppenbara vinnaren från Cains avhopp är just Gingrich. Hans uppgång har sammanfallit med Cains nedgång. Den effekten lär förstärkas nu. Des Moines Register presenterade sin senaste opinionsundersökning för Iowa i går. Gingrich går från 7% i oktober till 25% nu. Cain från 23% till 8%. När Register tog bort Cain som kandidat fördelade sig hans 8% till fyra kandidater: 3% till Gingrich och 1% vardera till Mitt Romney, Rick Perry, Ron Paul och Michele Bachmann.