2011-12-02

Boktips: The Right Fights Back

Tidigare har vi kunnat läsa böckerna om presidentkampanjerna efter valet är klart i november. Den här valcykeln kommer vi - tack vare e-böckerna - kunna läsa dem redan under pågående kampanj.

The Right Fights Back är webbsidan Politicos första e-bok om pågående kampanj. Även RealClearPolitics har ett liknande projekt och är sedan ett par veckor ute med boken Election 2012: The Battle Begins (som jag ännu inte hunnit läsa).

The Right Fights Back fokuserar, som titel antyder, på de republikanska kandidaterna. Vi får läsa vad Newt Gingrich säger om tiden efter att hans kampanj imploderade i juni ("de värsta två månaderna i mitt liv"), om hur media gräver i ryktena om att Rick Perry är homosexuell och Mitt Romneys utveckling som kandidat från 2007-2008 till i dag. Och mycket mer. President Obama finns naturligtvis också med, men mest i relation till republikanerna.

För oss som älskar att läsa böckerna inifrån kampanjerna så är denna utveckling med snabba e-böcker en gudagåva. Naturligtvis får vi inte reda på lika mycket som i de böcker som kommer ut efter valet, eftersom kampanjerna inte vill avslöja för mycket när de är mitt uppe i det hela, men de bidrar med mer information än vi annars skulle ha. I alla fall utifrån hur Politicos bok är upplagd.

Boken är inte så lång, skulle tippa på 100 sidor (svårt att säga på en iPad) så ni klarar av den på ett par timmar. Ett kul inslag i årets valrörelse som jag verkligen kan rekommendera!

Återkommer så fort som möjligt med synpunkter på RealClearPolitics bok.

2 kommentarer:

Ronie Berggren sa...

Coolt :)

Det skulle vara kul att sammanställa en svensk e-bok om årets amerikanska presidentval, utifrån diverse svenska USA-bloggares (och möjligtvis andras) perspektiv.

Mathias Sundin sa...

Ingen dum idé!