2011-11-14

Ditt och datt

Den 23 november är deadline för den så kallade "super-kommittén", som tillsattes under sommaren i samband med uppgörelsen om att höja lånetaket. Kommittén innehåller sex demokrater och sex republikaner, vars uppdrag är att komma överens om besparingar på minst 1,2 biljarder dollar under de kommande tio åren. Hittills tyder inte mycket på att de kommer bli överens om ett förslag.

Senator Mark Warner, som gärna hade varit medlem av super-kommittén, har föreslagit en plan B, om kommittén inte kommer överens. Antingen röstar kongressen för planen från "Gang of Six", där Warner ingick, eller den av president Obama Bowles-Simpson-planen. Båda innebär besparingar på över fyra biljarder dollar.

Gloria Cain, Hermans fru, har inte synts till i makens kampanj sedan maj. Men nu talade hon ut och försvarade honom mot anklagelserna om sexuella trakasserier: "He totally respects women", sa hon bland annat.

Apropå ovanstående. I en intervju med GQ ber de Herman Cain att likna sina motståndare vid glassorter. Mitt Romney är "plain vanilla", Rick Perry "rocky road". Michele Bachmann kallar han "tutti frutti".

Chelsea Clinton, dotter till Bill och Hillary, kommer börja jobba på NBC News.

Crossroads GPS, med Karl Rove som en av grundarna, går upp med teve-reklam i fem delstater. Bland annat denna mot Elisabeth Warren i Massachussetts:Det som många trodde skulle bli Barack Obamas största svaghet som president var utrikes- och säkerhetspolitiken. Den kan istället bli hans främsta tillgången i nästa års val. Bara 30% har förtroende för hans ekonomiska politik, medan 63% stödjer hans anti-terrorist-policies, 52% gillar hans hanteringar av Irak-kriget och 48% av Afghanistan. 49% ger honom godkänt för utrikespolitiken som helhet, mot 44% som inte gillar den.

Inga kommentarer: