2011-09-11

11 september


Likt de flesta andra som var tillräckligt gamla minns jag exakt 11 september, 2001. I efterhand tror jag att det var där och då som mitt intresse för amerikansk politik på verkligt började gro.

När jag satt där, i en lägenhet på Södermalm, och insåg USA:s enorma betydelse i världen - och hur lite jag kunde göra. Det var nog där jag vaknade.

I dag kan jag rekommendera Peggy Noonas fina ord i Wall Street Journal:
"The notes neighbors left under each other's doors. "Are you OK? Haven't seen you and just thought I'd make sure all is all right." The flags in every bodega, on every storefront, in the windows of apartments, up and down the proud facades of Park Avenue. My beautiful cynical town covered in flags, swept by love and protectiveness toward our country."

Inga kommentarer: