2011-08-01

Medverkar i Radiokorrespondenterna


På sommaren har Sveriges radios utrikeskorrar en egen show i en vecka, Radiokorrenspondenterna. Denna vecka är det Sten Sjöströms tur, korrespondent i New York.

Klockan 15.03 i morgon tisdag kör Sjöström i P1 igång och jag kommer medverka en stund och prata om amerikansk politik. Vi ska beröra de republikanska presidentkandidaterna och kanske också snudda vid skuldtaksöverenskommelsen.

Varmt välkommen att lyssna!

6 kommentarer:

Ronie Berggren sa...

Kul - säg något smart ;)

Hippo sa...

Hej jag undrar lite om du har någon åsikt över vilka reformer USA bör genomföra. Lyssnade på radio igår och då upprepade chefsekonomen för Swedbank att USA behöver göra reformer men hon specificerade inte, har du någon åsikt i frågan?

Mathias Sundin sa...

Policy är inte min specialitet men de behöver reformera Medicare, Medicaid och Social Security. Det går ut för mycket pengar och kommer ut för lite. ObamaCare, sjukförsäkringsreformen, ser till att fler personer blir försäkrade, men den extremt höga kostnaden för hälso- o sjukvård i USA gör den inte mkt åt.

Republikanerna har lagt fram ett förslag om reformering av Medicare, som demokraterna menar går alldeles för långt. Bush försökte också reformera Social Security men stöttre snabbt på patrull. Främst från dems men inget vidare eldunderstöd från reps heller.

Hippo sa...

En annan sak jag undrar över är om den senaste tidens "debt ceiling" debatten.
Om jag förstod det rätt så var några av det drivande i att inte godkänna höjningen (om det inte fick igenom sina krav) The-party kandidater. Man fick intrycket att de har skett en skärning mellan dessa republikaner och det andar republikaner.
Och det pratades också då om hur oroligt "Wall Street" var, har republikanska partiet förlorat anhängare bland andra konservativa element under denna debatt?
Många frågor blev det :)

Hippo sa...

Glömde säga att du var bra i radio, det var så jag upptäckte din blogg.

Mathias Sundin sa...

Tack för det! =)

Eftersom USA bara har två stora partier finns det flera grupper inom partierna som tycker ganska olika. Dessa bråkar med varandra titt som tätt.

Skulle tro att detta bråk inte varit särskilt allvarligt inom republikanerna. I grunden är de överens om att underskott och statsskuld måste ner. Sen var de beredda att gå olika långt.