2011-08-02

Diskussionen i Sjöström i P1

Intressant diskussion i P1 om de republikanska presidentkandidaterna. Vi tre som var med - Karin Henriksson, SvD, Viktor Bernhardtz, Dagens Arena och yours truly - var kanske lite för överens, men jag tyckte ändå vi redde ut det grundläggande om de olika kandidaterna.

Ni kan lyssna på sändningen här (cirka 13 min in).

Nu när jag lyssnar i efterhand så var det en sak kring Michele Bachmann som Viktor sa som jag inte kommenterade i programmet. Han sa att hon var oerhört tunn politiskt och skulle visa sig vara lika ute i det blå som Sarah Palin.

Det tror jag inte. Bachmann är känd för mer eller mindre häpnadsväckande uttalanden, mer eller mindre med substans och det är något sådant som jag tror kan komma att fälla henne. Det var det jag menade när jag drog en lans för att Tim Pawlenty inte är helt avskriven. Att Bachmann kan straffa ut sig på ett märkligt uttalande.

Men, min uppfattning är inte att politisk kunskap om sakfrågor kommer bli hennes fall. Det är i alla fall inte större risk för henne än någon av de andra kandidaterna.
Viktor menade att hon var väldigt politiskt oerfaren, men hon har väl ungefär lika mycket erfarenhet som Barack Obama hade när han ställde upp. Hon har suttit i representanthuset sedan 2006 och innan dess i Minnesotas senat sedan 2001. Före det politisk aktiv i skolfrågor och abortfrågor.

Jag nämnde också i radion att jag träffade Bachmann i november förra året. Om det mötet kan ni läsa här (och se tröjan på bild!). Läs gärna om mötet med Tim Pawlenty.

2 kommentarer:

Ronie Berggren sa...

Lyssnade just på programmet. Programledaren verkar vara en sympatisk person. I övrigt tycker jag nog att du var den bäste kommentatorn :)

Hippo sa...

Hej en sista fråga om skulddebatten,
Vet du vart man kan få reda på hur mycket pengar USA hade fått in om det tagit bort "Bushs skattesänkningar"?

För det känns som det debatteras utan att man vet om det faktiskt hjälper eller inte. Ibland kan i vissa ekonomiska debatter bli principfrågor utan att det diskuteras om det faktiskt påverkar något.