2011-08-17

Ditt och datt


Det dröjde bara ett par dagar så fick USA känna på Rick Perrys tuffa stil. På en fråga om USA:s centralbank och dess chef sa han:
"If this guy prints more money between now and the election, I don't know what y'all would do to him in Iowa, but we would treat him pretty ugly down in Texas.
I mean, printing more money to play politics at this particular time in American history, is almost treacherous, or treasonous, in my opinion."
Det ledde såklart till hård kritik, både från vänster och höger. President Bushs tidigare rådgivare Karl Rove är en av kritikerna.

Men Perry backar inte.

“I am passionate about the issue but I stand by what I said", säger han bara.

För de som följt honom i Texas är detta inget nytt. Han backar vanligtvis inte från hårda uttalanden, och det har funkat hittills. Bloggen TheFix tror att det kan funka bra även nu. Republikanska primärvalsväljare vill ha någon som slår hårt mot Obama. Men bloggen är mer tveksam om det funkar senare, när oberoende mittenväljare ska rösta i presidentvalet.

Michele Bachmanns kampanjstil ifrågasätts. När hon och Perry var samtidigt i Waterloo, dagen efter att hon vunnit Ames och han gett sig in i racet, skrev Politico en artikel om hur han utklassade henne. Han var på plats innan talet, gick runt och pratade med alla, medan hon väntade i bussen. Sedan hävdade hon att hon varit på en familjeträff och därför blivit sen. Men enligt släktingar var hon inte alls där. Hennes kampanj säger nu att hon var på en annan familjeträff.

Bachmann lyckades också pinsamt nog önska Elvis Presley grattis på födelsedagen igår. Hon pratar ofta om hur mycket hon gillar Elvis. Oturligt nog för henne var det hans dödsdag.

Det kanske tydligaste tecknet på att Rick Perry inledningsvis helt hade skrivit av en presidentkampanj var att han accepterade uppdraget som ordförande för de republikanska guvernörerna, RGA. Nu när han ändrat sig fick han också avsäga sig det uppdraget. Istället har vice ordförande Bob McDonnell valts, till vardags guvernör i Virginia. Jag var på fundraisingfrukost med McDonnell i Chicago i oktober, om det kan ni läsa här.

Washington Post har en bra analys av varför det inte funkade för Tim Pawlenty.

Sarah Palin har varit ute på bussresa igen. Senast, när hon åkte runt i nordöstra USA, var mediehysterin enorm. Nu har jag knappt läst en enda artikel om den nya resan som utgick från Iowa. Hon säger att ett beslut om en presidentkampanj kommer senast i september.

Mellan 190 och 250 miljoner dollar, uppskattar Romney-kampanjen kandidatens förmögenhet till.

Inga kommentarer: