2011-05-27

WTF? Giuliani leder!

Rudy Giuliani har då och då under de senaste två månaderna dryftat tankar på att återigen försöka vinna den republikanska nomineringen. Han var frontrunner i början av 2007, men sjönk som en sten och slutade med en vunnen delegat.

CNN:s senaste opinionsundersökning (pdf) lär glädja honom, oavsett hur han tänker göra den här gången.


Rudy Giuliani leder med 16% före Mitt Romney 15%, Sarah Palin 13%, Ron Paul 12%, Herman Cain 10%, Newt Gingrich 8%, Michelle Bachmann 7%, Tim Pawlenty 5%, Rick Santorum 2%, Jon Huntsman 1% och Gary Johnson 1%.

Giuliani kommer vara huvudtalare för det ett möte med det republikanska partiet i New Hampshire samma dag som Mitt Romney officiellt lanserar sin presidentkampanj där.

Återigen intressant att se så starka siffror för Herman Cain. The Atlantic skriver om hans bakgrund som ordförande för Federal Reserve Bank i Kansas.

Också intressant att notera hur urkassa siffror Huntsman får i denna mätning 1% - och i den senaste från Gallup, 2%. Han är inte känd bland väljarna, men det är inte Cain heller. Eller Pawlenty för del delen, även om han inte gör så värst mycket bättre ifrån sig. De väljare som känner till Huntsman gillar helt enkelt inte vad de ser.

Läs Johan Ingerö om Rudy, I och II

3 kommentarer:

Ronie Berggren sa...

Oväntat intressant. Det tyder nog mer på bristande förtroende för de nuvarande kandidaterna än något annat.

Själv tror jag att Herman Cain kommer att stiga ganska snabbt i mätningarna. Faktum är att jag börjar tro att han har en seriös chans att vinna nomineringen.

Min syn på Romney (Huntsman) är att de kan nå en viss popularitet men därefter inte komma längre. Cain däremot fyller nästan alla kriterier för att kunna nå riktigt långt i ett republikanskt primärval.

Din länk till Atlantic-artikeln fungerade dock inte (den fanns inte alls, närmare bestämt) lägg gärna dit den, för jag vill gärna läsa :P

Mathias Sundin sa...

Här är länken till Cain-artikeln. Sorry =)

http://www.theatlantic.com/politics/archive/2011/05/herman-cain-federal-reserve-chairman-tea-party-champion/239519/

jasonbob sa...

curry 7 shoes
supreme clothing
supreme shirts
moncler
lebron 15
supreme
golden goose superstar
lebron 16 shoes
steph curry shoes
balenciaga sneakers