2011-03-25

Ditt och datt

Det kan bli två Minnesotabor som tävlar om den republikanska nomineringen. Förutom Tim Pawlenty också kongressledamoten Michelle Bachmann. Hon har hintat flera gånger och rest flera gånger till till de tidigare delstaterna. Nu rapporterar CNN att hon kommer starta en exploratory committee i juni. Hon lade själv upp länken till artikeln på sin Facebook-sida, vilket väl får ses som någon sorts bekräftelse.

Haley Barbour sägs ha den skarpaste politiska hjärnan i det republikanska partiet. Trots det verkar han göra en del misstag. Det har tidigare skrivits om att han använt delstatens flygplan när han åker på rent partipolitiska saker runt om i landet. Visserligen klämmer han in delstatsbusiness samtidigt, så formellt är det säkert korrekt, men det ser inte så snyggt. Trots det använde han återigen flygplanet när han besökte CPAC nyligen.

Ron Paul funderar på att ställa upp i presidentvalet igen. Gör han inte det så kan vi mycket väl istället få se hans son, Rand Paul, som kandidat. Paul den yngre valdes så sent som i januari in i senaten.

Jon Huntsmans väntande presidentkampanj som finns i formen av en political action committee fortsätter att förbereda sig för ambassadörens hemkomst i april. Nu genom att anlita en medieköpare. Alltså en person som köper tid för teve- och radioreklam. Kyle Roberts heter han och på senare tid jobbat för senatorerna Marco Rubio och Jerry Moran samt guvernörskandidaten Meg Whitman. De har även biffat upp kommunikationsdelen rejält.

Intresset för presidentvalet är betydligt lägre än motsvarande tid för fyra år sedan. 2007 sa 24 procent att de följde valet noga, nu ligger siffran på 15 procent. Media rapporterar också mycket mindre. 2007 handlade 9-10 procent om valet, nu ungefär 1-2 procent.


Sarah Palin omtalas ofta som favoriten hos Tea Party-rörelsen. Det är inte bilden som kommer fram i en ny opinionsundersökning. Bland Tea Party-anhängare får Mitt Romney 24 procent av rösterna när det kommer till frågan vem de vill se som republikansk presidentkandidat. Han följs av Mike Huckabee på 19 procent, Newt Gingrich 15 procent, Ron Paul 13 procent och Sarah Palin bara 12 procent. Tim Pawlenty får fyra procent.

Vår gamla kompis Joe Heck, som jag skrivit om tidigare eftersom vi fanns på samma kampanjkontor i södra Las Vegas inför valet 2008, har tidigt kommit ut som Romney-supporter. Han stödde Mitt Romney redan 2008 och denne återgäldade stödet när Heck blev vald till representanthuset 2010.

Joe Heck en lördagmorgon i juli 2008, på kampanjkontoret i södra Las Vegas, då han kampanjade för att bli omvald som delstatssenator. Han förlorade, men gjorde comeback och är nu kongressledamot för Nevadas tredje distrikt.

Inga kommentarer: