2011-03-15

Ditt och datt

Michelle Bachmann fortsätter att känna av stämningarna och bygga stöd inför en eventuell presidentkampanj. Senast i New Hampshire. Där hon påstod att skotten i Lexington och Concord, som var de första militära striderna i amerikanska revolutionen, avfyrades i New Hampshire. Lexington och Concord ligger i Masschusetts.

En annan Minnesota-bo som nyligen varit i New Hampshire är Tim Pawlenty. New York Times hakade på och menar att han försöker tilltala alla grupper i sin ännu inte officiella presidentkampanj.

Via Twitter spreds ryktet att Tim Kaine, demokraternas ordförande, sagt till en klass studenter att han kommer ställa upp i senatsvalet i hans hemmastat Virginia. Det har tvingat DNC att medge att han är "increasingly likely to run".

Om han gör det, ställer upp i senatsvalet, vem tar då över DNC? Washington Post spekulerar och räknar bland annat upp senator Dick Durbin, svenskättade guvernören Jennifer Granholm från Michigan och guvernör Ted Strickland från Ohio.

Ron Pauls Liberty PAC drog in 1,1 miljoner dollar förra månaden, varav det mesta under en enskild dag. Det ser alltså ut som om Paul återigen kommer satsa på presidentposten.

Tidigare senatorn från Indiana, Evan Bayh, som fanns med på Barack Obamas lista över tänkbara vicepresidentkandidater, har efter senaten börjat jobba på en juristbyrå i Washington. Nu håller han kvar en fot i politiken genom att bli kommentator på Fox News.

Just nu har åtta senatorer meddelat att de inte ställer upp för omval nästa år. Fem demokrater och tre republikaner. Sammantaget är 23 demokratiska och 10 republikanska platser uppe för omval 2012.

En av dessa, som slutar, är senator John Ensign från Nevada. Han har haft stora problem i opinionen efter att det förra året blev känt att han haft en sexuell relation med frun till en av hans medarbetare.

Inga kommentarer: