2011-03-29

Detaljerad recension av Decision Ponts

Jag blir förvånad om någon av er kommer läsa en mer detaljerad och noggrann recension av president Bushs bok Decision Points än vad Ronie Berggren på Amerikanska nyhetsanalyser har presterat.

Den är lång, men väl värd att läsa. Ronie Berggren har följt Bush på nära håll under tio år.

Jag har följt Bushs karriär i tio år - sedan presidentvalet 2000 (och i sju år har jag i princip följt hans karriär dagligen) och har därför en god övergripande förståelse av Bushs presidentskap. Jag har under dessa år sett flera hundra timmar av Bushs diverse tal (och har ca 150 timmar inspelade).

Han har läst böcker och skrifter om Bush från höger och vänster och nu, inför recensionen, läst om flera av böckerna. Recensionen gör det pinsamt tydligt hur enfaldiga många svenska journalister är när det kommer till amerikansk politik och Bushs presidentskap.

Själv har jag inte hunnit läsa boken än, men den ligger här i bokhögen.