2011-04-01

Ditt och datt

Att Barack Obamas omvalskampanj kommer drivas från Chicago har varit känt ett tag. Nu har de även hittat ett kontor. I en skyskrapa ska de hålla till. One Prudential Plaza närmare bestämt.

Ronie Berggren fortsätter med långa och mycket läsvärda inlägg. Nu om svensk medias rapportering om president Bush. Det är en hel del smått otroliga artiklar som han lyfter fram.

Ron Paul fortsätter att dra in stora slantar. Tre miljoner dollar kom in senaste kvartalet. Han kan inte använda alla pengar i en presidentkampanj, men det visar vilket fundraisingstyrka han besitter.

Även Mitt Romney visar de finansiella musklerna. 1,9 miljoner drog han in under första kvartalet.

Samme Romney försöker återinföra jobbfrågan på dagordningen. Det mesta just nu handlar om budgeten och Libyen, så i en debattartikel i USA Today sopar han på president Obama om jobben.

Marco Rubio, den nykläckta senatorn från Florida, har legat lågt under hans första månader i senaten. Tills nu i alla fall. På mindre än 24 timmar gav han sig in både i nationens hetaste inrikesfråga (budgeten) och utrikesfråga (Libyen). Han vill inte höja nivån på statsskulden något mer, och tycker att USA ska försöka få bort Khadaffi med militära medel.

Bloggen 538 har påbörjat en serie inlägg där de ska specialgranska hur bra tidiga opinionsundersökningar i primärval för presidentvalen varit för att förutspå vem som kommer att vinna nomineringen. Hos republikanerna, som behandlas i det första inlägget, har alltid den med högst opinionsstöd ett år innan primärvalen vunnit nomineringen. Med ett undantag: 2008 då Rudy Giuliani ledde, men förlorade mot John McCain som låg tvåa.

Tim Pawlenty är den enda tunga kandidaten som officiellt gett sig in i kampen om presidentposten (även om det än så länge bara är via en exploratory committee). Men hans start av kampanjen har inte gett så mycket avtryck hos väljarna. I januari visste 39 procent av republikanska väljare vem han var, idag vet 40 procent det.

T-Paw har presenterat vilka personer som kommer sköta hans fundraisingarbete. Bland annat finns folk som tidigare jobbat åt John McCain och Mitt Romney.

Vita husets tidigare talesperson, Robert Gibbs, lämnade sitt uppdrag för några veckor sedan. Nu kanske han är på väg att börja jobba för Facebook.

Inga kommentarer: