2010-05-26

Ward förlorade stort

Som jag skrivit tidigare:

Vaughn Ward har bakgrunden för att bli en riktigt framgångsrik kandidat och politiker. Hjältemodigt marinkårsbefäl, CIA-officer, politisk erfarenhet, fin familj och snygg fru, och själv går han inte heller av för hackor. Uppbackning av republikanska partiet, rätt åsikter i konservativa Idaho, stöd från John McCain, Sarah Palin och tunga konservativa organisationer.

Den republikanska nomineringen i Idahos första distrikt var Wards att förlora.

Det gjorde han. Big time.

Motståndaren Raul Labrador vann igår kväll med övertygande 48-39.

Wards kampanj har varit fylld med misstag. Jag räknade upp ett antal av dessa i föregående inlägg. Efter det har det framkommit att en del av hans tal när han lanserade kampanjen var direkt plagierat från en annan politiker - Barack Obama!

I en debatt verkade som han trodde att Puerto Rico var ett land, vilket hans motståndare (som är född där) påpekade att det inte var. Nonchalant meddelade Ward att han inte brydde sig.

Trots att Sarah Palin kom och kampanjade med Ward ett par dagar innan valdagen så hjälpte det inte. Ward förlorade stort, trots ledning i opinionsundersökningar tidigare. Folk ansåg nog att oavsett Wards fina bakgrund så verkade han bestå av en enda outsinlig ström av stora och små misstag.

Ska Ward på något sätt komma tillbaka till politiken framöver krävs politiskt manövrerande i den högre skolan och utrymmet för ytterligare misstag är obefintligt. Talking Points Memo frågar sig om inte Vaughn Ward är den värsta kandidaten någonsin.

Vaughn är trevlig, energisk, generös och en sympatisk människa, men som politiker är han slut. Allt annat vore ett smärre mirakel.

11 kommentarer:

E. Ljung sa...

Det Ward och hans kampanj gjort är väl lite mer än misstag och missöden?

Det har plagierats ett flertal tillfällen, hur kan man plagiera av misstag? Blandade de ihop sidorna från ett färdigskrivet tal med sidor från Obamas tal?
Han poserade i full stridsutrustning, hur gör man det av misstag? Han han inte byta kläder?
Det hävdades att han fått stöd av politiker som inte gett det, hur lyckas man göra ett sådant misstag?

Mathias Sundin sa...

Du kämpar verkligen för att få något att hacka på. Men du verkar inte riktigt greppa vad ordet misstag betyder (och ordet missöde är det bara du som använder).

MISS-TAG. förhållandet att misstaga sig l. att för växla ngn l. ngt med ngn annan l. ngt annat; felaktig uppfattning; missuppfattning, missför stånd; tankefel; felbedömnig; felberäkning: missgrepp.

Misstag betyder att göra något fel. Att plagiera = fel. Att göra reklamfilm med någons pickup = misstag. Att påstå att Puerto Rico är ett land = misstag.

Ward gjorde massa misstag, fel, korkade saker - och så vidare. Varför och hur han lyckades, det vet inte jag.

E. Ljung sa...

Om du läser din förra post så ser du att du använde ordet missöden.

"Men kampanjen har råkat ut för en del missöden."

Och sen räknar du upp en hel del saker, trucken, reklamen där han bar stridsutrustning osv.

Man plagierar inte andra av misstag. Det är en medveten handling.
Att man får för sig att ta på sig stridsutrustning för en reklamfilm är en medveten handling.
Att man vill framstå som någon annan än man är, är inte ett misstag, det är en medveten handling.

Om man köper fel ost när man går och handlar så är ett misstag. Om man tar på sig omaka strumpor så är ett misstag. Man kan av misstag glömma plånboken på biltaket.

Medvetna handlingar och omedvetna handlingar.
Handlingar vars utkomst man är ute efter även om man vet att de är fel mot handlingar vars utkomst man inte är ute efter.

Det var ett misstag av GOP att satsa på Ward, vilket ledde till ett missöde för deras del.

Mathias Sundin sa...

Ok, fel av mig ang. missöden. Jag trodde du skrev om det nuvarande inlägget.

Men snälla du. Läs vad jag klistrade in. Misstag betyder inte att man RÅKAR göra något, utan att man gör fel. Det kan vara medvetet fel.

Kan vi nu diskutera något som har någon som helst betydelse?

E. Ljung sa...

Ward och hans kampanj valde att göra en reklamfilm där han skulle framstå som någon annan än han var och en där han bar full striduniform. De valde även att kopiera delar av tal, sno från en annan kampanj och hävda att han endorsats av en sentorn som inte hade gjort det.

De var inga misstag, missöden eller något likt det. Hur mycket du än försöker man kan inte sätta likhetstecken mellan misstag och fel.

Att hävda att detta är misstag är inget annat än offermentalitet och daltande. Ä idéen om personligt ansvar så främmande?

Nu tänker jag dock släppa det här. Ward är borta, han har, även om han själv inte var man nog att ta sitt personliga ansvar, nu fått sin dom. Ett lämpligt slut på hans karriär, efter alltihop, tycker du inte det?

Mathias Sundin sa...

Ja, nu var det ju inte jag som hittade på betydelsen av ordet misstag. Jag citerade ur en ordbok.

Jag menar exakt det du menar, ändå ska du hacka. Varför vet jag inte, men jag antar att det för att jag skriver om en republikan.

Var vänlig och lägg ner. Gör något annat med ditt liv. Du slösar bara bort min och din egen tid. Som jag tipsat om tidigare: Starta en egen blogg, där kan du skriva vad du vill.

Anonym sa...

Hejsan! Hittade precis hit via HAX:s länkar, och kan direkt säga att den här bloggen lär följas med stort intresse. Gillar det stora landet i väster och följde det republikanska primärvalet 2007-2008 mycket noga via youtube. Främst för Ron Paul, men men :)

I alla fall: Jag har sett dig på ett antal håll, inte minst för att jag själv pluggar på LiTH. Om det blir Folkpartiet i höst kryssar jag utan tvivel dig (står i valet och kvalet just nu, har börjat sympatisera med M och Gunnar Axén allt mer på senare tid).

Ha det fint!

// Erik

Mathias Sundin sa...

Kul att höra Erik.

Skicka mig ett mejl eller hör av dig via Facebook så kan vi ta en fika eller dyl och snacka lite politik.

mathias.sundin@norrkoping.se

Tobias Levander sa...

Vaughn Ward försöker förklara vad som gick fel i en intervju med Politico. Tyvärr lär intervjun inte göra mycket för att förbättra intrycket av Ward hos personer som bara hört talas om honom genom historierna om hans kampanjmissar.
Politico
Att han skyller sina missar på Vita huset och sina anställda och hävdar att han aldrig hade hört Obamas tal vid konventet 2004, tyder på att han kanske inte är "ready for prime time".

E. Ljung sa...

Finns ju en ologisk slutsats, om Obama inte hållit sitt tal hade Ward aldrig haft möjligheten att plagiera det. Vilket gör det hela demokraternas och vita husets fel.

Ward borde börja sin rehabilitering med att lära sig något om att ta ett personligt ansvar och inte bara skylla ifrån sig.

yanmaneee sa...

golden goose
supreme clothing
canada goose outlet
supreme t shirt
yeezy supply
curry 6
supreme clothing
air jordan
yeezy shoes
supreme