2010-02-22

Ditt och datt

De republikanska kandidaterna inför presidentvalet 2012 positionerar sig. Washington Post uppdaterar om det senaste.

Marco Rubio leder över Charlie Crist i Florida med 18 procentenheter.

David Paterson har nu officiellt meddelat att han ställer upp för omval som guvernör i New York. Han gör det från ett tufft utgångsläge med en approval rating på ynka 35%.

Barack Obama har nu presenterat ett eget förslag till sjukförsäkringsreform. Förslaget kommer kosta 950 miljarder dollar på tio år och ska försäkra 31 miljoner människor som i dag saknar försäkring.

På torsdag hålls ett sex timmars tv-sänt möte mellan demokrater och republikaner, under ledning av Vita huset, om sjukförsäkringsreformen.

Det är ganska jämnt pengamässigt mellan de demokraternas och republikanernas partiorganisationer. Vid januari månads slut hade demokraterna 10,2 miljoner dollar i kassakistan mot republikanernas 9,4 miljoner. Räknar vi in alla tre nationella kampanjorganisationer så har demokraterna nästan dubbelt så mycket pengar, 41,5 mot 24,1 miljoner dollar.

Evan Bayh (D) meddelade oväntat för någon vecka sedan att han inte ställer upp för omval som senator från Indiana. Hans plats tar gärna kongressledamoten Brad Ellsworth (D) över. Ellsworth ställs troligen mot tidigare senatorn Dan Coats (R).

Ron Paul vann oväntat omröstningen på konservativa höjdpunkten CPAC om vilka deltagarna vill se som presidentkandidat för republikanerna. Mitt Romney, som vunnit tre år på raken, kom tvåa. Paul 31%, Romney 22%, Sarah Palin 7%, Tim Pawlently 6%, Mike Pence 5%.

Den bästa politiska filmen är, enligt The Fix, A Perfect Candidate, om senatsvalet Chuck Robb (D) och Oliver North (R) 1994. Någon som har sett?

11 kommentarer:

Corona sa...

Nu skriver du bara om demokraterna igen.

Om 35% är ynka och ett tufft utgångsläge, vad skulle du då säga 40% är?

Mathias Sundin sa...

Bara om demokraterna? Ron Paul, Mitt Romney, Charlie Crist, Dan Coats, Sarah Palin, Tim Pawlently - har de alla blivit demokrater? Hade jag ingen aning om.

Corona sa...

40%.

Mannen som du kampanjade för, som du helst ville se som ny amerikansk president är på väg att bli utslängd från kongressen av konservativa gräsrötter och du är tyst?

Så, vad är 40%?

Vad någon som saknar ryggrad får?

Anonym sa...

Corona: "Mannen som du kampanjade för, [...]"

Var det så illa, Mathias? Kampanjade du för "The long-legged mack daddy"? Det visade sig ju inte vara någon insats för hederligheten att stödja McCain, men ändå: en crackpundare från Chicago?!

Corona sa...

Jag kan förstå att du inte vill skriva om McCain.

Han gick ju till val med sloganen 'Country First', men nu har han satt sig själv före USA.

Mannen som pratade om heder har ju visat sig att själv ha en som är lövtunn.

40%.

Corona sa...

De enda som ger McCain sitt stöd är det republikanska etablisemanget, eliten, och MSM, pressen, som du ett flertal skriv om hur vänstervriden den är.

Tea party rörelsen kommer vara drivande i de republikanska primärvalen och de är, trots republikanernas försök att ta över dem, anti den republikanska eliten. Och vad de tycker om pressen skall vi inte prata om.

På vilken sida står du? På McCains eller på gräsrötternas?

Mathias Sundin sa...

Jag stödde McCain i presidentvalet, det betyder inte jag för evigt är hans trogne tjänare. Jag stödjer inte någon speciell kandidat just nu.

Anonym sa...

Tebjudningsrörelsen (Tea Party movement) som nämns här i kommentarerna domineras av så kallad "kontrollerad opinion" och är inte sanningsenliga nog för att förtjäna någon större respekt. Vi får se om det kan ändra sig.

Anonym sa...

Följande varning visades när jag skickade min senaste kommentar till denna blogg: "Varning: Yahoo! kan inte bekräfta den här webbplatsen. Vi rekommenderar att du inte delar någon personlig information med den här webbplatsen.". Har du någon förklaring till detta, Mathias?

Magnus

Corona sa...

Så har du nu också förstått att McCain egentligen inte hade någon heder att tala om? Han ljuger ju för fullt nu både om varför han stödde bailouten och om att det skulle varit Bush som kallade honom till Washington när han tillfälligt ställde in sin presidentkandidatur.

Du spenderade ju både tid och jag gissar egna pengar (inte då direkt) för att få honom att bli vald, att det då bara tog lite mer än ett år för dig att dra tillbaka ditt stöd för honom är ju något häpnandsvärt. Vet inte någon annan politiskt "prominent" svensk som var så inblandad att få en kandidat vald 2008.

McCain vill ju fortfarande, trots sin ordentliga valförlust, gärna se sig som en av republikanernas ledare, även om de inte vill det.

Att du dragit bort ditt stöd, har det något att göra med vem han valde som vicepresidentskandidat?

Rubio i Florida ser ut att ha gjort en mini Sahlinare, han har inte snott pengar från staten utan bara från partiet, men bland republikaner måste det vara lika illa. Kanske dags för McCain att ge Rubio dödsstöten genom ett ordentligt stöd för Crist? Om nu Crist kan tänka sig det.

Mathias Sundin sa...

Missförstår du med flit, förstår du inte eller kan du inte läsa? "Dragit tillbaka stöd." Jag stödde honom i presidentvalet. Jag stödde Kerry i presidentvalet innan dess, det betyder inte att jag stödjer honom automatiskt i några andra val, eller att jag "drar tillbaka stöd". Al Gore innan dess (även om jag på den tiden inte var speciellt insatt alls) och det betyder inte att jag köper alla hans böcker, ser alla hans filmer och för evigt stödjer allt Al Gore gör.

Om du stödjer Barack Obama och andra på det sättet så får det stå för dig, jag fungerar annorlunda.

Jag ångrar inte att jag stödde McCain i presidentvalet.