2009-12-22

Ditt och datt

Dick Cheney har utsetts till Conservative of the Year av tidningen Human Events.

Att republikanerna just nu ligger i slagläge inför valet nästa år råder det ingen tvekan om. Frågan är om en så kallad våg håller på att byggas upp. En våg som sveper bort massvis av motståndare och ersättare dessa med de egna. Det skedde 1994 och 2006 exempelvis. I huvudsak handlar det om mobilisering av kärntrupperna, menar TheFix, som tittat närmare på saken.

Rudy Giuliani ställer inte upp i senatsvalet i New York nästa år och därmed saknar för tillfället den utsedda senatorn Kirsten Gillibrand en stark utmanare. I en opinionsundersökning ledde Giuliani med 50-40 över Gilibrand.

Republikanerna i Virginia är stärkta efter framgångarna i guvernörsvalet och satsar hårt på att plocka fyra demokratiska kongressledamöter nästa år.

Demokraterna backar inte sin egen president, menar David Broder, och pekar bland annat på Howard Deans motstånd till sjukförsäkringsreformen och talmannen Nancy Pelosis uttalande om att Obama själv fick hitta rösterna för fler trupper i Afghanistan.

Meg Whitman, tidigare eBay-chef, leder inför republikanernas primärval om vem som ska försöka ersätta Schwarzenegger som guvernör i Kalifornien.

Tim Pawlently, T-Paw, har varit i New Hampshire och bashade där sjukförsäkringsreformen.

Gary Johnson är tidigare guvernör i New Mexico och börjar låta som en ny verision av Ron Paul, menar en del, och tror att han funderar på presidentvalet 2012.

Sarah Palins popularitetssiffror fortsätter att stiga efter bokturnén. 44 har en positiv bild av henne, upp fyra procentenheter från oktober.

Vilket skillnad ett år kan göra, skriver opinionsanalytikern Stu Rothenberg. Förra året vid den här tiden sa läget i opinionen att demokraterna skulle vinna 2-5 platser ytterligare i senaten. Nu säger samma opinion att demokraterna istället kan förlora platser.

Wall Street Journal funderar över Joe Liebermans rörelse bort från sitt gamla parti. Om han ställer upp för omval 2012 kommer det bli en sjuhelsikes fight. Liberalerna i USA hatar honom som få andra efter hans stöd för Irakkriget. Sedan dess har han stöttat John McCain och sänkt en public option i sjukförsäkringsreformen. I det valet utesluter han inte att han ställer upp som republikan.

Om det hade varit val idag hade president Obama med nöd och näppe besegrat Mike Huckabee. 46-45 skulle det bli till Obama enligt en undersökning (som naturligtvis ska tas för vad den här, så här tre år innan nästa presidentval).

2 kommentarer:

Amer Al-bayya sa...

Till Dick Cheney:varför Irak men inte Israel??

7 Frågor till politiker i västvärlden!!
Makt är makt, Pengar är pengar, Mördare är mördare.Irak är förstört som land.kriget var på Israels order till Bush och Blair.USA krigar för Israels skull.Mot Libanon,Syriena,Gaza och Palestina.Varför besöker varje USA:s president AIPAC org.först??Vem är AIPAC??Har ISRAEL makt över USA:s politik??.
Jag vill tala om USA, UK, Frankrike,EU , FN och Israel:s ockupation och brott mot folkrätten, mänskliga rättigheter och internationell rätt men jag vill veta var rättvisan är och hur man kan skapa såna orättvisor mot Palestina i de demokratiska länder som försvarar människans liv och rättigheter.Arabvärlden kommer attkräva alla ersättningar för politikernas brott mot alla lagar och regler i vårt liv och vår värld.
Jag frågar alla politiker :-
1- Vem stödjer och hjälper Israels ockupation och alla brott?
2- Vem stödjer och hjälper Israels kärnvapen och förbjudna vapen??
3- Vem ger stöd och hjälp till Israel i FN??
4- Varför försvarar USA,UK Israel orättvist??
5- Var är alla FN:s resolutioner mot Israel??
6- Varför går Israels ockupation, brott vidare??
7- Vem kan stoppa Israel??
Politikerna i västvärlden begår brott och de är skyldiga och olagliga.
Denna politik skapar mer orättvisor,hat, rasism, brott och terror..
Jag väntar på ett svar och ett stopp och ett straff mot alla som begår såna brott och ockupation.Nu är det nog noch stopp..Befria Palestina nu..Det är bättre för alla,USA.

Amer Al-bayya sa...

Till dick Cheney,Kriget mot Irak var ett mycket fegt krig..Men USA ska betala alla ersättningar.

Fakta om Israel:s sionism och rasism ,USA.
Läs det om vad Sveriges FN-ambassadör Anders Ferm sa Israel,bosättningar och Israels ockupation av Palestina:-

(( Det kan inte finnas två folkrätter ,två uppsättningar internationell lag,en för Israel och en för resten av oss,sade Sveriges FN-ambassadör Anders Ferm i ett tal i FNs generalförsamling den 1 dec 1987, och han tillade:- Palestinierna lever som andra klassens medbordare på sin egen jord..Den svenska regeringen fördömer kategoriskt den illegala (judiska) bosättningen. Bosättningarna utgör ett brott riktat mot det palestinska folket,dess tillhörigheter och dess land.))


Dr A Carlebach, Cheredaktör för den inflytelserika israeliska tidningen Maariv ,säger den 7 10 1955 1955 1955 i sin tidning följande:-

(( Islam är fienden till all fruktbar tanke , alla verkliga initiativ och alla produktiva ideer.Islam har inte åstadkommit något gott i det förflutna , och kommer aldrig heller att göra det i framtiden. Islam representerar mörk reaktion för hundratals miljoner mänskliga varelser.))Presstalsmannen för den sionistiska fredsrörelsen OZ ve Shalom,Yehezkel Landau, har i en intervju sagt följande:-

(( Vår sionistiska dröm kan bli en mardröm om vi inte förstår begränsningen i Israels vilja att dominera andra människor)).Dr Nahum Goldmann sa 1947,1947

((Det är Palestina judarna är intresserade av därför att det utgör själva knutpunkten mellan Europa, Asien och Afrika och därmed är centrum för politisk världsmakt. Kort sagt: ett militärstrategiskt centrum för att kuna behärska hela världen.))


David Ben Gurion sa 1950 1950: Ni måste kämpa oryggligt och oupphörligt -genom invasion eller diplomati-för att förverkliga det israeliska imperiet som omfattar området mellan Nilen(Egypten) och Eufrat(Irak).


Yeshayahu Ben Porat,knessetledamot,Israel 1972 sa : det är sant att det inte existerar någon sionism,ingen bosättning och ingen judisk stat ,utan fördrivning av araber och konfiskering av deras mark.David Ben Gurion erkänner i en bok, The jewish Paradox 1978 sidan 99 och sa: Vi har stulit deras(palestiniernas) land.Varför skulle palestinierna acceptera det??, frågar han....


Det finns mer och mer ..Men vi tar resten sen.