2009-09-06

Ditt och datt

Colorado var symbolen för det demokratiska övertagande av makten. En delstat som under många år säkert hamnat i det republikanska lägret gick nu enkelt över till Obama och demokraterna. Nu, ett knappt år efter presidentvalet, blåsar vindarna åt ett annat håll, skriver Washington Post.

Samma tidning rapporterar från guvernörsvalet i New Jersey där båda sidor delar ut och tar emot snytingar om korruption och annat oetiskt beteende. För tillfället leder republikanen Chris Christie med tio procentenheter över sittande demokraten Jon Corzine.

Efter en tids storm kring Obamas miljö-czar, Van Jones, så avgår han nu. Van Jones anklagas bland annat för att vara kommunist och för att skrev under på en konspirationsteori kring president Bush och 9/11.

Även guvernörsvalet i Virginia har blivit hetsigt. Republikanen Bob McDonnell skrev i en högskoleuppsats för 20 år sedan att kvinnor i arbete kan försvåra för traditionella familjer, enligt CNN. Det har såklart använts av hans motståndare, men han kontrar nu med en reklamfilm där han just betonar relationerna med kvinnorna i hans liv, hans mamma bland annat.

Demokratiska partiet pumpar in fem miljoner dollar i valet i Virginia.

Kongressledamoten Stephen Lynch har meddelat att han ställer upp i racet för att ersätta Ted Kennedy i senaten.

Samma sak gör Massachussetts chefåklagare, Martha Coakley.

Valet avgörs den 19 januari, meddelar delstatens guvernör Deval Patrick.

Politico har kollat närmare på hur mycket pengar det kan gå åt i en valkampanj för att ersätta Kennedy. Minst tre miljoner dollar, menar tidningen.

Republikanerna funderar på nya namn som utmanare till president Obama 2012. Bland namnen finns TV-värden Joe Scarbourgh, som tidigare varit kongressledamot, och general David Petreus.

En ny undersökning visar att Harry Reid har problem i Nevada. Han är uppe för omval nästa år och det har tagit tid för republikanerna att få fram någon utmanare. Nu finns två på banan, Danny Tarkanian (som min kompis Mark Sprinkle jobbar för) och Sue Lowden. Hon klev alldeles nyss av som ordförande för republikanerna i Nevada, för att kunna ta ytterligare steg mot en full kampanj mot Reid. Båda två leder över Reid i en ny undersökning.

Den tidigare republikanska ordföranden i Arkansas, Gilbert Baker, har bestämt sig för att kandidera i senatsvalet nästa år och därmed utmana sittande senatorn Blanche Lincoln.

George LeMeiux har utsets till ersättare för sentor Mel Martinez från Florida, meddelar delstatens guvernör Charlie Crist. LeMeiux är en långtida allierad till Crist.

Inga kommentarer: