2009-08-09

Ditt och datt

Politico tittar närmare på några republikaners aktivitet inom fundraisingområdet. Mest pengar har Newt Gingrich dragit in.

Politiker ur båda läger gillar inte att president Obama fortsätter president Bushs taktik för att kringgå en del av det som bestäms i kongressen. Under valrörelsen kallade Obama det för "abuse", men gör nu likadant själv, enligt NY Times.

Mitt Romney ska ge ut en bok i början av nästa år, "No Apology: The Case for American Greatness", ska den heta.

De sex senatorer, tre republikaner och tre demokrater, som i månader har försökt hamra ut ett förslag till reformering av sjukförsäkringssystemet, träffade igår president Obama i Vita huset.

Senaten röstade 68-31 till förmån för att utse Sonia Sotomayor till ny HD-domare. Hon svors in under helgen. Nio republikaner röstade för henne. En framgång för Barack Obama, även om det inte var någon större utmaning med en så stark demokratisk senat, men en framgång likt väl.

Senatorerna Conrad och Dodd friades av en utredning i senaten om förmånliga lån som de har fått av en bank. De två har inte brutit mot senatens etiska regler.

Den otrogna guvernören i South Carolina, Mark Sanford, får nu sitta ensam och uggla i guvernörsbostaden. Frugan Jenny tar ungarna med sig och flyttar ut.

Den republikanska senatorn Mel Martinez har tidigare meddelat att han inte ställer upp för omval när hans mandatperiod går ut 2011. Floridas guvernör, Charlie Crist, är en av de som vill ersätta honom. Nu har dock Martinez meddelat att han inte ens sitter hela perioden, utan kommer avgå i förtid. Det ger Crist makten att utse hans efterträdare under den kvarvarande perioden. Han kommer dock inte utse sig själv, meddelar han.

Kongressledamoten Joe Sestak (D) meddelade officiellt i torsdags att han utmanar den sittande senatorn Arlen Specter, i Pennsylvania. Specter har under året bytt från republikanerna till demokraterna. TheFix analyserar inbördeskriget.

Tim Pawlently jobbar hårt på att komma med i den nationella debatten om sjukförsäkringen och sjukvård, och passar samtidigt på att jabba mot möjlige primärvalsmotståndaren Mitt Romney.

Demokraterna har fortfarande en klar ledning i 29 delstater, vilka tillsammans står för 350 elektorsröster, enligt Gallups undersökningar det senaste halvåret.

Inga kommentarer: