2009-07-07

Kommenterar om Palin

Amerikanska nyhetsanalyser har fiskat upp följande video från demokraterna om Sarah Palin. Det är såklart inte snällt vinklad, men den ljuger inte:

3 kommentarer:

David sa...

Det är helt otroligt fascinerande. Stackars Daily Show-folket som har sommarlov just denna veckan...
Personligen tror jag på vad hon säger, att hon ser det som att symbolen Palin har blivit en belastning för Alaska. Jag undrar vilka hon har pratat om det här med? Antar att hon diskuterat det med de andra guvernörerna som var med på presskonferensen och jag har svårt att tänka mig att de kunde tycka att det var en bra idé att avgå, det var väl inte direkt några av dem som hade 2012-ambitioner?
Hur som helst. Palin är utan tvekan the Republican Queen of Media. Ingen kan få igång pundits som hon kan.

Henrik sa...

Jag kan inte heller förstå det här riktigt och håller med om många av kommentarerna i klippet. Om hon inte klarar pressen som guvernör och skyller på att det blivit för fixerat runt just henne. Antingen har det hänt något hon håller käften om, vilka man kan förstå. FÖr gör hon detta av politiska skäl för att någon gång vilja satsa på att bli republikanernas kandidat till president så tror jag att hon gjort ett stort misstag.

Det lär väl märkas om hon kommer att åka runt i Iowa och/eller New Hampshire närmaste tiden om hennes planer ligger åt det hållet.

Tobias Levander sa...

Jag har, liksom många andra, funderat mycket på varför Palin gjorde som hon gjorde och hoppade av i förtid. Jag tror inte att det finns någon hotande skandal i bakgrunden (om den var så allvarlig och nära förestående, då skulle vi nog ha hört något om den just nu). Jag tror att hon helt enkelt är trött på att vara guvernör och vet att hon kan tjäna mer, jobba mindre och ha det roligare om hon avgår. Det är tveksamt om hon har några mer utvecklade planer på att ställa upp 2012.

En sak som fascinerar mig med Sarah Palin är hur lättvindigt hon använder offerkortet. Hon beskyller gärna media för alla sina problem och nu senast verkar hon säga att hon är utsatt för sorts sammansvärjning från Barack Obama och Rahm Emanuel. Ja, vi vet att republikaner gärna skyller allt som gått snett på "liberala medier" och demokraterna, men Sarah Palin verkar ta det så långt att till och med många republikanska anhängare borde höja på ögonbrynen och misstänka att något är fel.