2009-02-10

Ett avsteg från Bush?

Jag noterade för ett tag sedan en notis från TT om president Obamas beslut att fortsätta med president Bushs faith-based initiatives. En myndighet som ger pengar till bland annat kyrkor för att de ska utföra socialt arbete. En del av Bushs compassionate conservatism, som han pratade mycket om i valkampanjen 2000.

Notisen lyder så här:

Barack Obama skapar en myndighet för trosfrågor med uppgift att råda presidenten i politiska frågor och hålla kontakt med religiösa grupper. Beslutet är ett viktigt avsteg från föregångaren Bushs politik. (TT)

Det är framförallt den sista meningen som är mycket märklig. Hur är detta "ett viktigt avsteg" från Bushs politik? Obama expanderar den verksamhet som Bush inrättade.
Kanske är det något i beslutet som är ett avsteg från Bush, men det framgår i så fall inte av notisen. Märkligt.

3 kommentarer:

Ronie Berggren sa...

Intressant iakttagelse. Jag skrev för några dagar sedan ett inlägg om saken där jag bland annat citerar Wall Street Journal, som drar precis motsatt slutsats, och säger att Obamas politik är väldigt snarlik Bushs politik i frågan:

http://usapol.blogspot.com/2009/02/obama-satsar-pa-faith-based-initiatives.html

Jimmy Nilsson sa...

Mattias! Troligen har denna blogg sett en drastisk minskning av antalet besökare. Men jag hoppas du fortsätter. Du har en helt klart viktig funktion fylla i medielandskapet.

Så jag hoppas verkligen du ämnar fortsätta i samma anda som tidigare.

Sen är vi nog fortf. en del som vill ha en liten redogörelse för varför du stödde McCain som du utlovat. ;)

Mathias Sundin sa...

Ronie: Ni har en mkt bra jobb!

Jimmy: Jo, besökarantalet har gått ner en del och jag har själv blivit lite mindre aktiv. Men jag ska rulla på, det är planen.

Jag tror jag skrev om det någon gång efter valet, hänvisade till en artikel.