2009-01-23

Ditt och datt

Barack Obamas första dag som president såg ut så här. Den började med tio minuter ensam i Ovala rummet där han läste hälsningen från president 43. Den avslutades med att han svär presidenteden igen, riktigt långsamt.

Time rapporterar att det inte blir alldeles enkelt för Obama att få igenom det ekonomiska stimulanspaketet i senaten, i alla fall om han vill ha en väldigt bred uppslutning. En rapport från kongressens budgetkontor hävdar att en stor del av pengarna inte kommer komma ut i ekonomin inom de två närmsta åren.

Vita husets teknik var som att gå från Xbox till Atari, säger Obama-folket.

John McCain ställde sig på Hillary Clintons sida mot ledare i det republikanska partiet som inte ville rösta för henne som utrikesminister.

Sarah Palin vill skriva bok, och letar efter en bra bokdeal, enligt rykten.

President Obama stoppar tillsvidare utökningen av off shore drilling, som debatterades intensivt under delar av valrörelsen. Obama var först mot en utökad oljeborrning, men vek senare delvis undan för opinionen.

Presidenter får varje dag en uppdatering från underrättelsetjänsterna om säkerhetsläget. Obama har också begärt en daglig uppdatering om ekonomin.

Tim Kaine har tagit över som ordförande för det demokratiska partiet och en genomlysning av all verksamhet är igång.

Den officiella publiksiffran för installationscermonin landar på 1,8 miljoner människor.

Obama har fört en kamp sedan han blev vald för att få behålla sin BlackBerry. Världens mäktigaste man vann tillslut, han får behålla den.

Inga kommentarer: