2009-01-23

Framtiden

Jag försöker anpassa mig till den nya tiden utan kampanjer. Funderar lite vad jag ska skriva om. En hel del av det Obama gör, och kommer att göra, kommer svensk media rapportera utförligt om. Min tanke är att bidra med det som inte syns så mycket i svensk media och kommentera de stora händelserna. Ibland också gå mer på djupet i det som berörs.

Jag kommer nog inte uppdatera lika ofta som under kampanjen. Det blir nog med några dagars mellanrum i regel.

Som tidigare tänker jag även fortsatt bevaka vad svensk media skriver och försöka korrigera obalanser och felaktigheter. Nu när Obama är president riskerar balansen i rapporteringen om demokraterna och republikanerna tippa ännu mer. Det är delvis naturligt eftersom presidenten har en så viktig roll, men det kan också bli för mycket. Hur republikanerna hanterar Obama och en demokratisk majoritet samtidigt som de försöker kommer tillbaka är intressant.

Just nu är det inte mycket som talar för att republikanerna gör en comeback om två år, men sånt kan ändras snabbt. Det handlar naturligtvis mycket om hur Obama klarar sig som president.

Kom gärna med synpunkter på vad för sorts bevakning ni vill se på amerikanskpolitik.se.

3 kommentarer:

David sa...

Jag skulle gärna läsa så mycket som möjligt om republikanerna! Som du säger är svenska journalister bra på att hålla koll på demokrater (Martin Gelin t ex) men bevakningen av republikaner brukar ju begränsa sig till roliga grimaser från GWB och McCain (även om de är VÄLDIGT roliga!).

Anonym sa...

Tycker det har varit en angenäm blandning av stort och smått, analys och rapportering. Precis som du skriver så har svensk media en ganska omfattande rapportering om den nya presidenten så vinklar som svensk press inte täcker är fortsatt uppskattat. :)

Magnus sa...

Fortsätt som tidigare: sakligt och opartiskt - till skillnad från SR. Idag sändes ytterligare ett idolporträtt om Obama i Studio Ett. Reporten låter som en 14-åringar som berättar som sin idol Brittney Spears. Ofattbar oproffsigt.

Och mycket om republikanerna.