2008-11-10

Leaving Las Vegas

Dags att ta mitt pick och pack och lämna USA för sista gången detta valår. Tre resor har jag gjort i år. Först New Hampshire där jag lyssnade på och hälsade på samtliga kandidater, inklusive USA:s nästa president. Den roligaste resa jag gjort. Sen en månad som volontär i somras i John McCains presidentkampanj i Nevada. Så nu, slutspurten som volontär och betraktare när USA valde sin första färgade president. Ett bra år, det får man lugnt säga.

Jag kommer fortsätta bevaka amerikansk politik. Valet är över för denna gång men det kommer finnas hur mycket som helst att rapportera och analysera framöver ändå. Vilka ministrar kommer Barack Obama välja, hur kommer han start som president bli, klarar han att hålla sig i mitten, hur tänker republikanerna omgruppera för att komma tillbaka - och så vidare.

Nu blir det radiotystnad någon dag eller två. Tack för att ni hängt med detta fantastiska år!

14 kommentarer:

Jakob K sa...

Tack för en bra valbevakning!

Emil sa...

Tack för ett väl genomfört jobb! Jag har läst allt du skrivit i ett och ett halvt år nu och ser fram emot fortsatta analyser. :)

Niklas sa...

När du kom ut som McCain anhängare så skrev du att du skulle spara den fullständiga motiveringen bakom detta tills efter valet. Nu har ju visserligen en hel del kommit fram efter hand och det kan tyckas ointressant efter valet, men jag undrar ändå vad du hade i åtanke som du inte velat avslöja tidigare... :)

Niklas sa...

Ser framemot ett inlägg om detta när du är hemma alltså!

Tack för en bra valbevakning kanske man också skulle tillägga. Till skillnad från de flesta andra bloggar, kanske framför allt McCain-anhängares, så har den varit relativt "fair and balanced".

David sa...

Tack så mycket för det här året! Jag kan lugnt säga att jag inte hade varit såhär nördigt intresserad av årets valrörelse om det inte varit för den här bloggen :)

Johan Ingerö sa...

Stort tack!

chall sa...

Tack själv för alla intressanta inlägg och upplevelser som du delat med dig av! Det var väldigt skojigt att få en "från insidan rapportering" av kampanjen i Nevada i somras.

Ser fram emot att läsa mer om vad du anser om det nya kabinettet.... och ha en skön semester/avtrappning.

Rommedahl sa...

Skall du göra något av dina erfarenheter?

En bok? Eller kanske en kortfilm av eget material? Hade varit intressant =)

Jomi sa...

Tänkte bara säga att jag också måste tacka för din lysande bevakning av det stora landet i väst :)

Tror inte du får höra det tillräckligt ofta. Vi runt omkring i landet uppskattar verkligen det du gör. Det ska du veta!

Lycka till med allt du företar dig! Tycker du borde fundera på att kandidera till riksdagen. En sån som du behövs i Sveriges politiska finrum.

Kör hårt, och trevlig resa hem :)

Johannes Almborg sa...

Jomi: Mathias skall fasiken inte upp till riksdagen. Han behövs bättre här i Norrköping.

Annars så kan jag bara hålla med alla. Tack för en bra rapportering under detta år. Från början till slut.

Jomi sa...

Fast han gör ju ingen större nytta för Göteborg i Norrköping :)

Mathias Sundin sa...

Stort tack allihopa!

Rommedahl: Det är faktiskt en väldigt bra idé, speciellt det där med en bok. Tror jag ska försöka snickra ihop något.

Niklas: Det var inget hemligt, bara att jag inte vill att den här bloggen ska vara för någon speciellt kandidat. Alla ska känna sig välkomna. Min huvudsakliga argument kan du läsa i den här artikeln hos SVT: http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=35188&a=1296800&lid=senasteNytt_1145102&lpos=rubrik_1296800

Med det sagt tror jag som jag sagt tidigare att Barack Obama också blir en bra president, bara det att jag tror att McCain skulle bli bättre. Obama har också vunnit på mig under kampanjen. Han verkar vara cool i alla lägen och dessutom lära mycket av historien och tänka långsiktigt. I sakfrågorna har han inte vunnit på mig, men däremot som person.

Rommedahl sa...

Kul att du gillade idén =)

Inte för att jag har skrivit någon bok. Men kan kanske vara värt att anteckna vissa saker rätt så fort så de inte försvinner ur minnet... hade varit nödvändigt för min del i alla fall =)

mvh
M

Micke sa...

Tack för en kanonbra och högintressant valbevakning!

Men, det är väl nu det börjar...

Det ska bli extremt spännande att följa Obama och se hur han klarar detta oerhört svåra uppdrag med tanke på hans oerfarenhet för presidentposten. Han har aldrig styrt och chefat över nåt tidigare. Även spännande att se vad Obama konkret fyller sina slagord "Hope" och "Change" med när det kommer till kritan och den allar högts praktiska verkligheten. Spännande, som sagt...