2008-11-12

Ditt och datt

John Edwards har rört sig under radarn i några månader nu sedan han avslöjades med en otrohetsaffär. Men nu efter valet har han poppat upp igen. Han höll ett anförande på Indiana University och berörde inte otroheten.

First Read sammanställer listan över alla rykten som cirkulerar kring poster i Obamas kabinett.

De republikanska guvernörerna var de enda republikaner som var lite framgångsrika i valet. Nu samlas de till konferens idag. Blickfånget ligger naturligtvis på Sarah Palin men även på namn som Minnesotas Tim Pawlently och Lousianas Bobby Jindal.

Barack Obama har presenterat sin policy för lobbyister under övergångsarbetet. I valet sa han lobbyister "won't find a job in my White House." Nu är policyn något mjukare än så. Lobbyister får jobba åt honom men inte inom det område de lobbat inom och får sedan inte lobba Vita huset i det område de jobbat med under övergången.

Terry McAuliffe, kampanjordförande för Hillary Clintons presidentkampanj, tidigare ordförande för demokratiska partiet och affärsman, har tidigare antytt att han ska ställa upp i guvernörsvalet i Virginia. För några dagar sedan meddelade han att han startar en exploratory committee och börjar anställa personer i kampanjen.

Marc Ambinder har funderat på vad som är Barack Obamas framgångsrecept och listar sju punkter.

Howard Dean meddelar att han inte ställer upp för omval som demokraternas ordförande. Obamas kampanjmanager, som jag tippade skulle ta över, säger att han inte är intresserad.

The Fix listar nu de bästa reklamfilmerna i kampanjerna till representanthuset.

Senatsracet i Minnesota är som sagt inte avgjort ännu, omräkning pågår. Norm Coleman leder med ett par hundra röster just nu.

30 miljoner väljare kontaktades av McCain-kampanjen menar de själva. 68 miljoner säger Obama-kampanjen att de kontaktade.

En valkampanj är ännu inte över. Senatsvalet i Georgia (eftersom ingen av kandidaterna nådde 50 %) mellan utmanaren demokraten Jim Martin och sittande republikanen Saxby Chambliss.

2 kommentarer:

Fred sa...

Senatsvalet i Alaska är allt annat än över, efter att man nu börjat räkna de röster som inte hade räknats tidigare så leder nu Stevens utmanare med 814 röster. Ser inte ut som om Palin kommer att kunna välja sig själv till senaten.

Anders sa...

Horbocken Edwards "berörde inte otroheten" - nä varför skulle han, bara obehagligt att nämna. Han har ju media som hjälper honom och håller det under radarn.

Till skillnad från såna som Joe och Sarah som ska krossas med alla falska rykten man kan rota upp i vänsterns träsk.