2008-10-10

Ditt och datt

Hos Gallup är det nu tredje raka dagen som Obama leder med tvåsiffrigt över McCain. 11 % i två dagar har blivit 10 % idag.

Två reklamfilmer i en tycker jag detta senaste alster från McCain-kampenjen är. Den tar först upp fd terroristen Ayers och sedan spendersamma demokrater i kongressen.

Barack Obama har idag rullat ut en plan för att rädda småföretag

29 miljoner dollar la de båda kampanjerna på tv-reklam förrförra veckan. Obama spenderar mer än McCain i varenda delstat med undantag för Iowa. I North Carolina satsar Obama-kampanjen nästan tio gånger så mycket som McCain-kampanjen. Totalt lägger de cirka sex miljoner dollar på tv-reklam.

Två riktiga tungviktare i Obama-kampanjen placeras i Florida för att styra operationen där. Steve Hildebrand, vice kampanjmanager kommer leda styrkorna från kontoret i Miami och Paul Tewes, chefstrateg för general election-kampanje, kommer sköta GOTV-programmet från Tampa. De kommer även fortsätta med sina nationella uppdrag, men visar att Obama-kampanjen är övertygade om att Florida går att vinna.

63,2 miljoner personer såg senaste debatten mellan Obama och McCain. Det är fler än första debatten (52,4) men färre än Biden mot Palin (69,9).

Stu Rothenberg som tidigare skrivit att 60 platser i senaten för demokraterna kan vara möjliga först 2010 ändrar sig och säger att det inte kan uteslutas redan nu. Han ser också stora problem för republikanerna i racen till representanthuset, de har helt enkelt inte alla pengar som krävs för att försvara sina platser. Om Nevads tredje distrikt (där jag var i somras) skriver han: "The NRCC has scaled back advertising in Nevada’s 3rd district..." Inga goda nyheter för Jon Porter och hans kampanjpersonal som hade högkvarter i samma kontor som McCain-kampanjen.

Mäktiga National Rifle Association ger sitt stöd, föga förvånande, till McCain-Palin.

President Bush har satt igång arbetet med att lämna över Vita huset till sin efterträdare. Kongressen har avsatt åtta miljoner dollar för överlämningsarbetet.

The Chicago Way kallar republikanska partiet sin senaste reklamfilm om Obama. De lyfter fram hans bakgrund i den hårda Chicago-politiken.

Obama-kampanjen har köpt en halvtimme på CBS och NBC under prime time den 29 oktober. Varje halvtimme kostar runt två miljoner dollar. Enligt uppgift försöker de köpa tid även i andra kanaler.

En fokusgrupp i Henderson, Nevada (återigen, där jag var och kampanjade i somras) har tyckt till om senaste debatten. Trots en övervikt av personer som röstade på Bush 2004 i gruppen gav de segern till Obama.

"Det är det här som är felet med vår konstitution. Miss Alaska slår Mr Universum."
- Arnold skämtar om att han inte får ställa upp i presidentvalet. Hittat hos Ledarbloggen.

8 kommentarer:

Henrik sa...

McCain behöver något väldigt positivt och det snart. Om han inte kör över Obama fullständigt nästa debatt så ser det mörkt ut. Å andra sidan har han ju inget att förlora, i princip ligger reåublikanerna under precis överallt för tillfället.

Tobias Levander sa...

Men vad ska McCain komma med?
Det bästa förslag jag hört är en bred skattesänkning för medelklassen, men det vore förmodligen för sent.
Det borde McCain ha kommit med för flera månader sedan.
Nu förknippas han bara med Bushs skattesänkningar för de mest välbeställda.

Anonym sa...

Troopergaterapporten aer nu ute, och da talar vi inte om den som McCainkampanjen slaeppte igar utan den riktiga.

Hur var det egentligen McCainkampanjens kontroll av Palin? Var det nagon kontroll alls?

Anonym sa...

McCains moeten har nu blivit sa hatiska att han tvingats avbryta supportrar och saega till dem att det inte aer fel pa Obama, och da buar poebeln. Samma poebel som McCains kampanj tidigare idag foersvarat.

Aer inte McCain redo att koera med dessa attacker hela vaegen in i kaklet sa skall han inte heller boerja med dem.
Aer de sa dumma att de inte har en aning om att de leker med elden?

Anonym sa...

Det finns en FOX News undersökning ute om Ayers, inte konstigt att McCain försöker lugna ner det hela.

32% säger att de är mindre benägna att rösta på Obama på grund av Ayers, 61% säger att det inte spelar någon roll.
51% säger att McCain kör en negativ kampanj, 21% säger det om Obama. Uppenbart så delar väljarna inte Mathias åsikt om att båda kampanjerna i stort sett är lika smutsiga.

http://www.foxnews.com/projects/pdf/101008_foxpoll.pdf

Mathias Sundin sa...

Lägg av med att hitta på mina åsikter. Där går gränsen här på bloggen.

Anonym sa...

"Jag har skrivit flera gånger att McCains kampanj har attackerat mer och också gått längre, men någon större skillnad är det inte."

Så det är fel av mig att säga att din åsikt var att de är i stort sätt lika smutsiga? Då drar jag det tillbaka.

Uppenbart så delar väljarna inte Mathias åsikt om att det inte är någon större skillnad mellan kampanjerna när det gäller hur långt de har gått i deras attacker.

Hoppas det är bättre.

Rykten gör gällande att RNC kommer att överge McCain och istället satsa på senatorer som riskerar att åka ut.

Mathias Sundin sa...

Ja, du utelämnade den där lilla detaljen att jag tycket McCains kampanj gått längre. Jag anser, som väljarna, att McCain kör en mer negativ kampanj än Obama. Någon större skillnad är det dock inte, men den växer nu.

Vad är det med personer som dig? Ni verkar drivas av någon inneboende kraft som säger att ni måste "sätta dit" folk. Ni kan inte bara lufta era åsikter som andra gör här på bloggen. Ni försöker genom att vrida till det andra säger få fram er egen åsikt.

För det mesta är ni dessutom anonyma, vilket gör det hela ännu tristare.