2008-10-08

Barack Obama vann

Jag tyckte inte någon av de två var så värst bra, men Obama var helt okej och McCain var rätt svag. McCain blev bättre när han i slutet fick prata utrikespolitik men överlag var han sämre än Obama och han hade behövt vara mycket bättre. Han behövde en game changer och fick inte det. Kommentarerna kring debatten kan mycket spä på det snack som har börjat poppa upp om att han redan har förlorat.

Debatten i sig själv var även den dålig. Det blev nästan ingen debatt alls mellan de två. Det har har inte varit så mycket debatt tidigare heller, men i alla fall mer än nu.

Det är mina snabba kommentarer i slutet av debatten, kanske nyanserar jag mig något när jag får fundera på saken.

18 kommentarer:

Anonym sa...

"that one"

Anonym sa...

Jag tycker JSM såg blek och ibland vilsen ut, såg ofta ut att behövja stödja sig mot stolen när han inte lunkade omkring bakom Obama (när denne hade ordet) som om han var pinkenödig... En gång orkade han inte ens ta upp micken... gav ett ganska gubbigt intryck.

Om jag var amerikan skulle jag deffinitivt får "hälsobekymmer" efter detta framträdande och även frågat mig "varför" han hållit sig undan på ranchen ända sedan i fredags och inte kampanjat i detta läge? Förberedelser för debatten verkar lite ihåligt, särskilt med tanke på att det här skulle ju vara hans "hemmiljö".

Kommer John Sydney McCain stå pall ända fram till 4 Nov? Jag undrar det jag...

Annars tycker jag ingen av dem gjorde en lysande "match" även om Obama vann klart på poäng. McCain glimtade till vid 1-2 tillfällen när han hittade något "familiärt" att hålla i, men svamlade mest annars och retade gallfeber på de flesta med "My friend".

Hans desperata utspel om att lösa ut hemågares lån, är just det desperat och ogenomtänkt och kommer troligen att slaktas av Obama och vändas emot honom. Likaså, vem använder sig av "telegrafen" år 2008? Just plain out of touch...

Anonym sa...

Det är så över. Frågan nu är bara hur länge det dröjer innan RNC lämnar McCain i sticket. Republikanerna vill inte att demokraterna tar 60 platser i senaten och för det så kommer det krävas pengar och tid, till det kan man lägga att McCain också riskerar att dra med sig sårbara republikanska senatorer på väg ner.
Så ju snabbare de skär loss dödvikten desto bättre för de andra kandidaterna.

chall sa...

Jag tyckte Obama gav ett bludderligt intryck. Fast det gjorde McCain också, fast inte lika mycket...

Problemet med McCain var väl att han stakade sig och lät lite gammal?!

Menjag är förvånad att Obama inte övertygade mer. Och debatten som sådan, inte övertygande alls - tyvärr.

Det är i sanning en konstig kampanj det här.

Anonym sa...

Efter debatten så stannade Obama kvar och pratade med publiken, McCain stack så fort han bara kunde.

Anonym sa...

Jag kan tänka mig att Obama var/är lite tagen av stundens allvar... Han måste ju inse att han mer eller mindre har detta i sin hand bara han inte gör bort sig och begår ett katastrofalt misstag.

Lite som en italiensk fotbolls match där ledande lag medvetet lägger sig på försvar trots ett gediget övertag. Något som inte så sällan straffar sig, i Italien ;-)

men instämmer, det här är ju så över det kan bli, om nu inte någon "3:e" part tar sig in på planen och slår ett "gamechanger pass" eller gör sig skyldig till "avsiktlig destruktion av spelets ide". Helt klart är det ju så att vissa delar av USA har ytterst svårt att se och acceptera Obama som President.

David Holmberg sa...

Det är dags för Obama att minska på valfläsket och liksom erkänna att tuffa tider är på gång, men att han och Demokraterna ska ta USA ur krisen eller något i den stilen. Han har i princip vunnit, han har ett nationellt försprång på 11% och betydligt mer när det gäller "elektorer".

Jag fick mail från Obama via maillistan där han fortfarande anger att
"If you agree that we need to cut taxes for 95% of working families, reduce health care costs [...]" etc etc.

Att bygga upp sådana förväntningar i nuläget kan inte vara rätt. Snarare bör han likt Göran Persson begära ett "öppet mandat".

Anonym sa...

Såg just debatten. Jag tycker att det var slående hur Obama verkar intelligentare och mer genomtänkt än McCain. Hans svar gav någorlunda detaljerade redogörelser, medan McCains svar kändes stundtals väldigt övergripande och vaga. Om man dessutom skall komma med klyshor som att det amerikanska folket är de bästa arbetarna i världen mm. så gäller det att det ser ut som man menar det och levererar sina repliker med lite energi och känsla. I detta fallet kändes det rätt trött. Detsamma gäller taffligt inövade referenser till ex-presidenter och deras catch phrases, som han inte ens fick till korrekt.

När det gäller kroppsspråk dominerade ju Obama. Okej, det skall väl inte avgöra vem som är bäst att leda ett land, men man fick intrycket av att stackars McCain var en gammal skröplig man, som trött argumenterade, men inte hängde med sin mer närvarande, moderna motpart.

Anonym sa...

Och ikväll är Michelle gäst hos Larry King, kan mycket väl vara spiken i kistan för JSM - eller? Jag har inte riktig koll på hur hon är, men sådär helt spontant så känns ju även hon mer som en riktig "first lady" än Cindy McCain.

Ja, Barack ska nog försöka att vara mer "realistisk" i sina framträdande och fullständigt ignorera MacCain, vara mycket specifik i den sista debatten som ju är den riktiga ekonomidebatten och en sak till... Jag tror han ska motstå frestelsen att använda sig av "that one" eftersom det visar hans storhet och samtidigt är det ändå närmast som en webb bot som klarar jobbet på egen hand.

Det här tycker jag är en tänkvärd länk dessutom

Anonym sa...

Följer inte noga amerikanska valet, men såg slutet av debatten. Utrikespolitiskt sökte McCain men det lyckades nog inte och erfarenhet ger även intryck att tillhöra det gamla. (De över 40 är det ju numera säsong på.)

Fick i debatten intrycket att McCain ville vara bättre skattesänkare, men han lär förlora valet. Michelle Malkin går till riktigt hårt angrepp mot honom nu, då han vill vidga låne-fallskärmar:

"Let me repeat what I said about this plan in my ACORN column, because every word applies to McCain: ..."

Så det är nog kört för McCain, kört för USA:s ekonomi, kört för... man får hoppas att inte Obama är så stark själv att han inte blir en lyssnande president som inte inför vad han sagt.

McCain tyckte jag redan från början delvis kändes som ett socialliberalt alternativ.

Well. Allt kan hända. McCain kan säga att Palin får ta över som huvudkandidat, och om flirtar funkar, hon lyssnar på rådgivare och drill baby drill, lär USA bli bra administrerat till slut. :)

Anonym sa...

Jag tror min tidigare observation var korrekt, inte en chans efter denna gaffe att han kan bli vald. Han är inte frisk och det kommer att visa sig mer och mer.

Jag är också ganska säker på att hon inte kan hoppa in och ta över om han måste kasta in handuken av medicinska skäl. Vet inte riktigt vad som händer då, men 100% säker på att hon inte kan ta över - tack och lov.

Anonym sa...

jocke: "men 100% säker på att hon inte kan ta över"

Vad? Måste guvernören ha ett presidentkörkort hon glömt hämta ut, eller vad menar du?

Anonym sa...

@tomtenissen
Vad jag menar är att varje partis kandidat utses av konventet, baserat på primärvalen. Om McCain tvingas kasta in handuken vore det logiskt att 2:an in Rep. primary stiger fram, inte någon av 1:ans "surrogates".

Ska poängtera dock att jag vet inget om vad ev. är skrivet i lag osv. men 100% säker på att hon inte bara kan ta över si sä där.

Om nu situationen skulle uppstå så kanske det är möjligt att hon kan utses genom beslut av något Rep. organ, men jag är tveksam.

Den som lever får se...

Mattias sa...

Vann terroristen?

Anonym sa...

Det är svårt att förstå att sansade människor stödjer McCain med tanke på vad han nu håller på med.

Anonym sa...

Lite sent kanske, men kan dom inte köra om primärvalskampanjen? Båda partierna skulle nog kunna vinna på det!

;-)

Anonym sa...

Mycket tal om att svarta starta kravaller om Obama inte vann, sett till vad som sker på McCains möten så ser det allt troligt ut som att rasistiska republikaner kommer att gå bärsärkagång femte november.

jasonbob sa...

curry 7
curry 7 shoes
kyrie 6 shoes
jordan shoes
longchamp outlet
yeezy
supreme new york
nike shox for women
off white jordan 1
supreme hoodie