2008-10-15

Debatt inatt

Inatt går den sista debatten mellan John McCain och Barack Obama av stapeln, som vanligt kl 03.00 svensk tid. Denna gång på Hofstra university i New York. Och som vanligt är läget sådant att McCain måste knocka Obama om han ska kunna vända och vinna det här. Det räcker alltså för Obama att inte förlora.

Båda kandidaterna går in i debatten med nya förslag inom ekonomiområdet. Obama presenterade sin dagen innan McCain rullade ut 52,5 miljarder dollar i nya skattesänkningar. Hans plan, kallad Pension and Family Security Plan, innehåller bland annat sänkt skatt på pensioner och en halvering av reavinstskatten på aktier.

Dessutom har McCain sagt att han kommer nämna gamla terroristen Bill Ayers i debatten. Det återstår väl att se.

7 kommentarer:

Anders sa...

Ny skandal gällande den gamla terroristen Ayers, ett par har gett 50 miljoner dollar till Ayers och en av presidentkandidaterna är mer än glad över att endorsas av den av dem som fortfarande lever.

Effekten av debatterna är överskattad, finns egentligen inget kvar som kan rädda McCain. Skulle vara "live boy - dead girl".

Att svenska McCainanhängare skriver färre och färre inlägg om usavalet säger allt om McCains chanser.

Anonym sa...

Har du något tips på ställen där man kan se debatten? Är MySpace det bästa?

Bra blogg förövrigt!

Andreas Adersjö sa...

Det skulle vara högst anmärkningsvärt om McCain inte skulle nämna Ayers.

Hittade följande länk när jag sökte på Biden och Ayers. Obama och Biden menar ju att McCain är feg som inte framför kritiken ansikte mot ansikte utan bara på sina Rallies.... "Obama: "Say it to my Face!" -- Joe Biden: "Look him in the eye""... http://www.youtube.com/watch?v=JKiPPM4_suA

Tycker gott och väl att Sundin kunde lagt till lite mer McCain kritik i sista meningen. Tex anledningen till varför han tar upp det. De är ju enbart för att slå ifrån sig kritiken om att vara feg etc...

Går man ut med att man ska vara "Fair and Balanced" så ska man även tåla kritik, såsom den jag framför här för det är ju mycket att leva upp till.

Mathias Sundin sa...

AndersE: Just ja, det där såg jag en blänkare om. Ayers kanske inte kommer upp iaf.

Håller med om effekterna av debatten, men skulle det bli knock out så skulle vinden vända någon dag iaf.

Engelin: CNN eller SVT24 tex, C-Span sänder väl också antar jag. Dom går att hitta på nätet.

Anders A: Hm, som om jag skriver att McCain kommer ta Ayers enbart för att han inte vill visa sig feg så blir jag mer fair and balanced? Ok. För övrigt står det du skriver om Biden i den artikel jag länkar till.

Henrik sa...

McCain behöver få till en game changer nu, om inte annat kan han inte längre vinna detta på egen hand utan måste lita på att Obama gör bort sig ordentligt. Vilket han hittills inte gjort allt för ofta.

Obama och andra sidan borde i det närmaste kunna säkra segern här om han "vinner" stort.

Fred sa...

Det här valet är över, det talas om att McCain måste vinna debatten eller att han behöver en gamechanger. Obama behöver inte vinna stort eller för den delen vinna alls. Obama leder stort, både nationellt och i de stater som anses vara swingstates. Att McCain skulle vända vinden i några dagar hjälper inte. Kampanjen har pratat om Ayers i tio dagar nu utan att det haft någon som helst påverkan.
McCainkampanjen kommer inte säga att det är över då de riskerar att fullständigt demoralisera basen vilket skulle ge en negativ effekt för andra repulikaner som hoppas bli valda.
Nyhetsmedierna är ju mer intresserade av ett val som är jämnt eller iallafall ser ut att vara jämnt.
Partisanska supportar till McCain kan ju också leva i sin egen lilla värld där McCain fortfarande har en chans.
Men för alla andra med några som helst kunskaper så är det solklart att det är över.

Det rapporteras att Colin Powell sägs nu vara redo att endorsa Obama.

magnus sa...

Nja fredde, kan socialisten vara så säker när nu Biden spottar ur sig sånt man kan tro att du är beredd att påstå är fraser lånade av Palin? ;-)

Youtube:
a three letter word