2008-10-13

Nya ekonomiska planer och inte

Barack Obama fortsätter att vara på offensiven. Det har pratats om i helgen att McCain kommande dagar ska presentera fler idéer inom ekonomiområdet. Men Obama hann före och presenterade idag ett "räddningspaket för medelklassen" med skattesänkningar på 60 miljarder dollar (eller kanske ännu mer).

Dessutom verkar det som om McCain inte kommer presentera några nya skattesänkningar. Det säger i alla fall en talesman för kampanjen. Det är dock inte helt klart, McCain-anhängaren och senatorn Lindsey Graham att McCain kommer presentera nya idéer. Ja jösses.

Samtidigt som Obama presenterade sina nya skattesänkningar lanserade McCain ett nytt stump speech. Nyckelmeningen är denna:

"We cannot spend the next four years as we have spent much of the last eight: waiting for our luck to change."

Med tanke på Washington Posts senaste opinionsundersökning så är det nog en klok strategi att öka kritiken av Bush. Endast 23 % ger Bush godkänt, den lägsta siffran hittills för Bush och endast 8 procent tycker att landet är på väg i rätt riktning. 90 % i fel riktning. Det är helt otroliga siffror! Snacka om att ett budskap av förändring funkar bra.

UPPDATERING: Nu säger McCain-kampanjen att han kommer presentera nya ekonomiförslag imorgon.

2 kommentarer:

Basse sa...

Jag inser ju att det är en del tjuv- och rackarspel kring vad kandidaterna kommer att säga, och när, men McCain-kampanjen verkar ju virrig och famlande sedan några veckor tillbaka.

whfowgpwJNM sa...

Men visst, nästan hela USA är i konkurrs efter en sanslös ekonomisk politik som började med Reganomics som utgjordes av den lysande idéen att genom att sänka skatterna för alla och höja de statliga utgifterna för militären och finasiera det hela med att låna pengar till budgeten så har USA sedan 1980 lyckats skuldsätta sig med ca 10 trillioner dollar eller 87% av BNP och efter statens 250 miljarder dollar investering i preferensaktier i banker i USA så försöker man driva bubblan vidare och frågan är vad som blir konsekvansen av detta förfarande?

Inflation, medelklassen förlorar, eliten klarar sig och fortsätter sin bestämmande rätt i bankerna med hjälp av statens finasiella stöd. Efterfrågan minskar, arbetslösheten och konkurrsfrekvensen stiger. Vi får se när det händer, kanske lyckas USA pumpa upp bubblan en gång till...