2008-09-22

Ditt och datt

Sarah Palin kommer under veckan träffa en hel del ledare från övriga världen i FNs generalförsamling. Presidenterna från Irak, Pakistan, Georgien och Ukraina till exempel. Och så men inte minst - Bono!

Barack Obama kritiserar nu Bush-administrationen för deras planer för att stabilisera Wall Street.

De båda kandidaterna spenderade hela 94 miljoner dollar under augusti, huvudsakligen på reklam. Obama la ner 33 miljoner på reklam, McCain 23.

McCain slog sitt personliga rekord i fundraising under augusti, 47 miljoner fick han, att jämföra med Obamas 66 miljoner. Totalt gjorde han av med 55 miljoner. De cirka 27 miljoner som han hade kvar i kassakistan fördes efter konventet över till republikanska partiet.

Kampanjerna lusläser verkligen allt de andra gör och säger. Demokraterna har hittat något McCain har skrivit om sjukförsäkringar i en liten obskyr tidning och slagit hårt mot det. McCain skrev ungefär att sjukförsäkringsområdet måste regleras på samma sätt som finansmarknaden. Taskig tajming igen.

Nu tar andra kvinnogrupper avstånd från NOW, gruppen som valde att endorsa Barack Obama och som svensk media beskriv som att Sarah Palin drev kvinnor till Obama. De tycker det är märkligt att NOW som tidigare bara endorsat kvinnor i presidentsammanhang nu väljer att stödja två män.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Om nu Contingencies skulle vara en liten obskyr tidning sa aer det ju otroligt att de har lyckats fa bada presidentkandidaterna att skriva artiklar foer det senaste numret, det aer nog allt sa att den har en liten men inflytelserik laesarkrets.
Att Obama ocksa har skrivit en artikel forklarar ju hur de hittade citatet, det hade ju varit malpractice om de inte hade laest McCains artikel. Alltsa inget som visar pa att kampanjen luslaeser allt.

Anonym sa...

Bush plan förtjänar all kritik den får. Att ge 700+ miljarder dollar till finansministern utan någon form av översyn, tycker man att det är en bra plan då är det allt illa.
McCain kritiserar den också, med han verkar ju inte ha någon aning om vad han vill göra istället förrutom då att sparka chefen för SEC, något som han inte kan göra. Han skulle kunna börja sparka sina lobbyister istället.

Anonym sa...

"endorsa" ?

Haha, slappt och slarvigt