Under helgen anklagade Obama-kampanjen McCain-kampanjen för att vara den "sleaziest and least honorable campaign in modern presidential campaign history.” En del historiker reagerar mot det och menar att det är den inte alls: “The idea that this campaign is the sleaziest ever is absurd, in fact, there's been very little that's below the belt, and aides have been fired on all sides when they've gotten near, let alone crossed, the lines."
Alltid när man är mitt uppe i en kampanj känns den väldigt hätsk och ful, och är visserligen det. Men man glömmer snabbt bort alla andra kampanjer innan som ibland var ännu hätskare och fulare. McCain-kampenjen har i mitt tycke gått längre än Obama-kampanjen gällande attacker, men så har de också legat under. Nu när Obama ligger under är det en kanonad av attacker från det hållet. Den ena kampanjen har inte bättre eller sämre moral än den andra, de är ungefär lika och vem som leder avgör vem som är värst för tillfället.
Barack Obama är i Nevada idag och bloggen 538.com har varit där och kollat in kampanjkontoren i Las Vegas. Om det kontor jag var på, i Henderson skriver han så här:
"McCain's Henderson HQ was busy during our afternoon visit, with young and old, male and female, English and Spanish-speaking volunteers."
Hade han besökt kontoret hade han också träffat Swedish-speaking volunteers.
Demokraterna var snabba att rösta igenom lagstiftning som gör det möjligt att börja borra efter olja utmed kusterna i USA. Innan kongressens sommarlov vägrade de ståndaktigt trots republikanska protester. Talmannen Pelosi sa att hon "försökte rädda planeten". Nu röstade republikanerna istället mot lagförslaget, med hänvisning att förslaget var för urvattnat.
John McCain som tidigare haft ett mycket bra förhållande med media mycket tackvare att han gett dom så stor tillgång till honom. Han har suttit timtal bak i sin buss och svarat på frågor. Det gjorde han även i denna kampanj, fram tills för 34 dagar sedan. Demokraterna håller nämligen räkningen numera hur länge sedan det var McCain hade en presskonferens.
Barack Obama talar direkt till folket om ekonomin i en två minuters reklamfilm. Visserligen ingen dum idé, det känns förtroendeingivande. Men två minuter blir för länge, jag orkade inte ens lyssna klart.
Det är inte bara Barack Obama som får hjälp av kavalleriet i form av 527-grupper. De poppar nu upp på båda sidor rapporterar NY Times.
Time skriver om hur McCains budskapssmidare Steve Schmidt använder "outrage" som en kampanjtaktik
Det kommer bli tomt och ödsligt efter att presidentvalet är över. Men de politiska reportrarna börjar redan titta på nästa race. The next big thing är enligt Chris Cillizza guvernörsvalet i Kalifornien år 2010. Han listar kandidaterna.
Sarah Palin kommer träffa utländska ledare i FN:s generalförsamling i slutet av september.
2008-09-17
Ditt och datt
Etiketter:
barack obama,
john mccain,
presidentvalet,
sarah palin,
steve schmidt,
tv-reklam
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar