2008-09-16

Högvarv i tv-reklamfabriken

Kampanjerna är väldigt snabba ut med aktuella reklamfilmer. Barack Obama högg direkt på John McCains kommentarer om hur stark ekonomin är:Och John McCain framhåller gärna att detta är en kris i hopp om att folk ska ty sig till honom även i en ekonomisk kris, inte bara i en militär:

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker att McCains reklamfilm var mycket bättre även om jag generellt brukar föredra Obamas filmer. (Nu pratar vi om utformningen av filmerna och inte politiken, då jag självklart föredrar Obama ;))

Reklam med ett negativt budskap om att något är dåligt brukar sällan attrahera väljare, undermedvetet gör väl reklamen att man kopplar ihop det negativa med partiet. Det är samma fel som moderaterna brukar göra i svenska valrörelser. Att säga "Vårdköerna är långa" är mycket sämre än "Kortare vårdköer", retoriskt sett.

Anonym sa...

Det är fantastiska uttalande som McCain gör egentligen "I keep your money and your family safe" är ingenting någon egentligen kan lova för det första, sedan vill man väl gärna veta hur och inte bara ta hans ord för det?

Fast denna faderliga och tröstande ton att McCain kommer att fixa Wall Street så att pengar och familjer kan känna sig trygga och säkra i Amerika, finns det många som vill känna, att deras ledare bryr sig om dem, men amerikanska väljare har blivit lovade allt möjligt under lång tid och det är många politiker som inte levererar.

Bara det där snacket med att förändra Washington som alla presidentkandidater i alla tider hävdat att Washington med alla sina feta och rika politiker, lobbyister, byråkrater är roten till allt ont i världen, ett etablisimang som de själva är medlemmar av, fast folket fortsätter att välja sina politiker så Washington fylls sakta på med nya hela tiden.