2008-09-27

Det var snabbt jobbat!

Redan nu, mindre än en halvtimme efter debatten har McCain-kampanjen lanserat en ny reklamfilm för TV - om debatten. McCain is Right heter den och tar upp alla de gånger Obama sa att McCain hade rätt. Om det är så effektivt vet jag inte, men kul!

6 kommentarer:

Mattias sa...

Obama är alltså inte redo att leda eftersom han inte är oense med McCain på varje fråga?

Anonym sa...

Såg en snutt av debatten, och såg en skicklig retoriker som kanske är den mest vänster-progressiva kandidaterna någonsin, inte vill sänka skattetrycket samt vill öka progressivitet i skatteskalorna.

Jag tänker Palme. Inte bra.

Anonym sa...

Lustigt. Jag fick känslan av att Barack Obama inte är redo för att han har samma åsikt som McCain i många frågor.. Det kan väl inte vara McCain-kampanjens budskap :)Ganska rolig film annars.

Anonym sa...

Jag tycker det var onödigt av Obama att säga att McCain "is right" så många gånger. McCain sa upprepade "Obama does not understand" i stället.

Ganska jämt tycker jag annars. Obama var lung, kanske lite trög på att formulera sig ibland, men gjorde inte bort sig, så denna debat lär nog inte ändra på Obama's ledning.

Det känndes ändå märkligt att se presidentkandidaterna prata om världens problem som om USA fortfarande var en stormakt och inte bankkrutt nation. USA kommer inte att ha råd med varken Irak eller Afganistan krig, skattesänkningar eller sjukvårdsreformer, etc. Risken för Europa är om USA lämnar NATO på grund av sin urusla ekonomi.

Sedan är fantastiskt att FED och Treasure cheferna säger "ge oss 700 miljarder dollar så fixar vi bankkrisen". Ingen detaljerad plan på hur detta skulle gå till presenterades och det är fortfarande fullständigt oklart hur situationen ser ut, hur mycket dåliga krediter finns det i systemet? Finns det förluster i derivat positioner? Det skall finnas ca 70 trillion dollar i olika derivat och ingen information om dess tillstånd.

Sedan frågar jag mig vilket förtroende kommer Amerikanska folket att ha för en flummig 700 miljarder dollar plan som läggs fram av historiens mest impopuläre president och kongress? Nu har ju hela räddningsplanen blivit totalt politiserad och det kan sluta var som helst.

USA har verkligen världens mest slösaktiga och oansvariga politiker som fullständigt struntar i budgetunderskott och statsskuld. Det får alla betala för nu.

Anonym sa...

Obama håller med McCain mycket, låter ju som en kandidat som är redo att arbeta med den andra sidan. McCain å andra sidan vägrade ju att ens titta på Obama...

Anonym sa...

Obama har nu också uppe sin första reklamfilm baserad på debatten.

Tror nog allt att den fungerar bättre på oberoende väljare än McCains hastverk.