2008-08-05

Veckans tema: Energi

Det verkar som om båda kandidaterna tänker prata en hel del energipolitik den här veckan. Barack Obama tjuvstartade lite i helgen med att säga att han kan tänka sig offshore drilling som en del av en kompromiss kring energipolitiken, det har han inte sagt tidigare. I måndags i ett tal ändrade han även uppfattning om när den strategiska oljereserven ska användas. Han tycker nu att den ska användas för att pressa ner bensinpriset. Så sent som i början av juli sa han att den borde bara användas vid en riktig kris.

I en ny reklamfilm attackeras John McCain för att ha tagit mot pengar från "big oil" och Obama-kampanjen kopplar ihop honom med president Bush:Även en annan reklamfilm från Obama-kampanjen rullar på TV där McCain anklagas för de höga bensinpriserna och Obamas förslag framhålls.

McCain-kampanjen svarade med att det Obama som röstade för Bush-Cheneys energiförslag, McCain röstade mot och nämner att Obama tagit mot 400 000 dollar från big oil.

De gör sig även lustiga över det faktum att Barack Obama vid några tillfällen sagt att folk ska fylla sin däck med mer luft, det kommer minska bilförbrukningen. McCain-kampanjen har klistrat "Obama Energy Plan" på några mätare av lufttryck i bildäck och haft en del mediaevent runt om i landet.

McCain pratade igår återigen om offshore drilling och tänker idag besöka ett kärnkraftverk i Michigan.

Inga kommentarer: