2008-08-02

Ditt och datt

Barack Obama började igår skifta position vad gäller "offshore drilling". Han har tidigare motsatt sig detta men sa igår till en tidning i Florida att han möjligen kan tänka sig det som en del av en större kompromiss kring energipolitiken. Offshore drilling har ökat i popularitet hos väljarna i stadig takt med att bensinpriset ökat. McCain var tidigare också motståndare till det men ändrade för ett tag sedan åsikt och har sedan dess hamrat Obama för hans motstånd.

Efter en ledning för Obama på nio procentenheter efter talet i Berlin så har nu racet varit helt jämnt två dagar i rad i Gallups dagliga mätningar, 44-44.

The New Republic skriver om mannens som formar budskapet för McCain, Steve Schmidt, och Time fyller på med mer inifrån McCains kampanj. Även Wall Street Journal skriver om Schmidt.

Ted Stevens är den republikan i historien som suttit längst i senaten. Han har representerat Alaska sedan 1968. Delstatens största flygplats är döpt efter honom, när han fyllde 80 år utropades en helgdag i Alaska och år 2000 blev han århundradets alaskabo. Häromdagen blev han åtalad för att ha lämnat felaktiga uppgifter om gåvor han fått från ett företag. Företag har gett honom saker värda 250 000 dollar vilket han inte rapporterat i den årliga rapporten till senaten. Det är för det han är anklagad, inte för att ha tagit mot mutor. Men företag som han fått gåvorna av har tidigare blivit dömda för korruption. Stevens menar att han är oskyldig.
Republikanerna är redan hårt pressade inför valet till senaten i höst, det här gör ju inte saken enklare direkt.

Chicago Tribune skriver om Obamas strateg Valeri Jarrett.

Om Mitt Romney blir McCains vp-kandidat har det bland annat detta att vänta sig, en video producerat av demokraterna i Michigan.

3 kommentarer:

Mattias sa...

Den här: http://www.youtube.com/watch?v=pZKxWrPQFXc är menat som ett skämt va?

Anonym sa...

Tjena Matias!
Det skulle vara intressant att veta vad de som jobbar i McCains kampanj på marknivå tycker om de senaste "attack-ads" som publicerats? De är väl med största sannolikhet väldigt effektiva i sitt syfte att skapa en oklar bild runt fenomenet Obama men anser man att de är fair game eller blir folk besvikna?

För mig så verkar de vara ett typexempel på negative campaigning och sänker McCains goda rykte, men jag är ju både svensk och Obama-supporter. Vad tycker du och de du jobbar med?

Jag kollade på länken från kommentaren här ovan och den fortsatte väl på ungefär samma sätt som de tidigare filmerna så det verkar vara ett spår som McCainkampanjen tänker fortsätta på, eller?

Saken är den att jag gillar McCain och tror definitivt att han skulle bli en bra amerikansk president (fast Obama skulle vara bättre), men de här filmerna gör ju att man börjar undra om allt snack att han ska vara så emotionell och inte kunna hålla huvudet kallt under press stämmer.

Mathias Sundin sa...

Många i kampanjen håller med om det som sägs i tv-reklamen även om det naturligtvis är överdrivet för att skapa intresse. Men de tycker att Obama är en politiker som är beredd att säga vad som helst för att bli vald medan McCain flera gånger visat att han vågar riskera sin karriär för det han tror på.

Visst kan negativt kampanjande slå tillbaka mot en kandidat, men gör man det på rätt sätt fungerar det.

Jag tycker allt snack om hur dåligt det är med negativt kampanjande är lite tröttsamt. Självklart om man hittar på lögner om den andra kandidaten så är värdelöst, men det är inte ofta det händer. Kandidaterna måste kunna säga vad de tycker är dåligt med motståndaren, inte bara prata om sig själva.